Andalusië verplicht installatie van geluidsmeters in vakantiehuizen

door admin
Andalusië verplicht installatie van geluidsmeters in vakantiehuizen

Eigenaren van dit type woningen – vakantiehuizen, toeristische appartementen etc. – worden verplicht geluidsmeters in hun woningen te installeren om de geluidsoverlast te controleren en problemen met buren te voorkomen.

Volgens hetzelfde medium vindt de akoestische maatregel zijn oorsprong in de verzoeken hiertoe van de burgemeester van Málaga, Francisco de la Torre. Hij probeerde vorig jaar al deze meettoestellen te installeren, maar liep vast op een barrière van het gebrek aan competenties.

Andere regels in nieuwe wet

Het ontwerp, waartoe Málaga Hoy toegang heeft gehad, behoudt de mogelijkheid voor Verenigingen van Eigenaren om de vestiging van vakantiewoningen in hun gebouwen te verbieden. 

Bovendien beschermt de Junta de Andalucía professionele beheerders door hen toe te staan meer dan twee toeristische appartementen in hun portfolio te hebben – het maximale aantal dat particuliere eigenaren in elke provincie mogen hebben. Bijvoorbeeld, een eigenaar zou twee toeristische woningen in Málaga en nog twee in Cádiz kunnen beheren zonder enige regel te overtreden, maar zou geen twee woningen in Torrox en twee in Marbella, allebei in de provincie Málaga, kunnen hebben.

Minimumeisen voor huisvesten van toeristen 

Daarnaast stelt de wet minimumeisen voor het huisvesten van toeristen, zoals ventilatie en natuurlijk licht, verwarming en airconditioning; een minimum van 14 vierkante meter per aangeboden plaats, evenals een minimum aantal badkamers per plaats – of de verplichting om een keuken te hebben of de gegevens van de gasten opm te nemen, zoals al wordt gedaan in hotels en toeristische appartementen.

Lees ook: Zomertoerisme Málaga: 60% van de vakantiehuizen al gereserveerd

Dit vind je misschien ook leuk