Euforie in Benidorm over Britse reisversoepelingen

door admin
Euforie in Benidorm over Britse reisversoepelingen

Na bijna een jaar lang geen Britse toeristen verwelkomd te kunnen hebben, hoopt Hosbec dat het “spectaculaire herstel” in boekingen van de laatste dagen in ieder geval het zomerseizoen van de Costa Blanca zal redden. Dit herstel is een gevolg van de aankondiging van de de-escalatie door de Britse premier Boris Johnson. Die kondigde maandag aan dat Britten vanaf 17 mei weer internationaal kunnen reizen. Al wordt deze maatregel op 12 april aanstaande nog geëvalueerd met het oog op de ontwikkeling van de pandemie en het vaccinatieritme. Hoteliers voorzien dat deze week “de meeste boekingen in de geschiedenis van het zomerseizoen” zullen worden geregistreerd.

“Er is een verlangen om wraak te nemen op het virus en op vakantie gaan is de beste wraak’, zei Toni Mayor, president van Hosbec, na een ontmoeting met de president van de regioregering, Ximo Puig.

Hosbec hoopt dat het “spectaculaire herstel” van de afgelopen dagen het mogelijk maakt om in ieder geval het zomerseizoen te redden, aangezien het met Pasen nog steeds moeilijk zal zijn om te kunnen reizen. 

Leure Bilbao, manager van Visit Benidorm, wijst er in dit verband wel op dat het geen zin heeft als Britten hun land mogen verlaten terwijl de pandemie in Spanuje niet onder controle wordt gehouden en er quarantaines worden opgelegd bij terugkeer. Dit gebeurde ook eind juli vorig jaar. Die maatregel resulteerde in talloze annuleringen in Benidorm.

Bilbao, concentreert zich hier juist op omdat ze zich kan voorstellen ‘dat met een vergrootglas gekeken zal worden waar de Britten naartoe kunnen, naar de epidemiologische situatie, of er een gezondheidspaspoort is voor gevaccineerden, wat voor soort test is vereist in geval ze niet gevaccineerd zijn en als de quarantaines worden opgeheven.

Bilbao gaf ook aan zich zorgen te maken over dat Spanje ‘zijn huiswerk’ niet goed doet tijdens de de-escalatie en te maken krijgt met een nieuwe golf van besmettingen. Dit, zo benadrukt ze in Alicanteplaza.es, kan een negatief aspect zijn. Daarom is er een grote verantwoordelijkheid “om dingen goed te doen”, met name voor de autonome gemeenschappen met de grootste toeristische zones, zoals de regio Valencia.

Van alle buitenlandse toeristen die de afgelopen jaren Benidorm bezochten is zelfs ruim de helft Brits. Veel hotels zijn al bijna een jaar gesloten omdat ze zich specifiek op Britse toeristen richtten. 

De directeur van het toeristenbureau Costa Blanca, José F. Mancebo, acht het belangrijk dat de landelijke regering kijkt wat andere landen doen en een plan als ontvanger van toeristen opstelt. Hij dringt aan op harmonieuze maatregelen om de terugkeer van het toerisme te bevorderen. 

Dit vind je misschien ook leuk