Brand in Valencia evolueert gunstig na een rustige nacht

door admin
Brand in Valencia evolueert gunstig na een rustige nacht

Zoals gemeld door alarmdienst 112 van de regio Valencia, waren woensdag om 7.15 uur drie bemanningsleden van de brandweer van Valencia, een officier, twee sergeanten en vier coördinatoren, evenals vier bosbrandeenheden van de Generalitat, aan het werk om het vuur te blussen. Ook zijn er vier blusvliegtuigen bezig, bijgestaan door een surveillance-vliegtuig en een helikopter, volgens dezelfde bronnen.

Dinsdag laat in de middag wees de regionale minister van Justitie, Gabriela Bravo, erop dat de regen een goede hulp is geweest, samen met de tot 80% gestegen luchtvochtigheid. Hierdoor zou de activiteit van de vlammen behoorlijk zijn afgenomen. De minister bleef voorzichtig vanwege de nabijheid van de vlammen bij het natuurpark van Hoces del Cabriel en de aanwezigheid van een immense bosmassa. De orografie van dit landschap is erg gecompliceerd vanwege diepe ravijnen en de dichte begroeïng. 

Volgens de laatste gegevens van dinsdag zijn 1.300 hectare verwoest.

Op woensdag bestaat er een ‘extreem risico’ op bosbranden in het binnenland van de provincie Valencia. In de provincie Alicante is het risico ‘heel hoog’. 

Dit vind je misschien ook leuk