Hoe de lock down in Spanje ook nieuwe kansen kan scheppen

door admin
Hoe de lock down in Spanje ook nieuwe kansen kan scheppen

Mijn naam is Marjan Looije en ik woon sinds 2000 in Spanje. Vroeger werkte ik als Exhibition Manager bij een makelaar in Puerto Banús. Tot in 2007 de zeepbel barstte en we de grote bankencrisis meemaakten. Mijn loon werd niet meer uitbetaald en ik moest snel overschakelen naar Plan B. Dat werd mijn hobby: massages en voetreflexologiebehandelingen geven. Naast mijn baan bij de makelaar had ik mijn massagediploma’s gehaald. Wat een geluk!

In eerste instantie lieten vrienden en familie zich bij mij thuis masseren en vervolgens verdiende ik wat bij met ‘echte’ klanten. Via vooral mond-tot-mondreclame breidde mijn klantenkring vervolgens gestaag uit en vanaf het moment dat ¡k een ruimte kon huren bij een tennisclub voer ik dit leuke beroep nog steeds met veel plezier uit. Bovendien vind ik het leuk om zzp’er te zijn, ik vind het fijn dat mijn klanten tevreden zijn en heb in dat opzicht niets te klagen.  

Maar nu hebben we weer een crisis: het Coronavirus. Wat is nu mijn Plan B? Het lijkt me ook heel leuk om mijn business online te plaatsen, maar hoe dan? Als massage- en voetreflexology therapeut werk ik met mijn handen om lichamelijke klachten op te lossen dan wel te verlichten. Maar op welke manier kan ik dat digitaal overbrengen?

Ik heb besloten een YouTube-kanaal te beginnen waarop ik video’s plaats met demonstraties van gemakkelijk uit te voeren massage en voetreflexologie-technieken. Hiermee kan ik in elk geval mensen helpen. Veel mensen zijn onzeker, gestrest en gespannen over de toekomst. Wie weet brengt het mensen rust, ontspanning en vertrouwen. Aanraking via massage heeft een helende werking op zowel de gever en de ontvanger. Juist nu we gezond willen blijven en ons immuunsysteem willen versterken, zouden de video’s kunnen helpen! Het houdt me bovendien lekker bezig, want om eerlijk te zijn, heb ik in jaren niet zoveel vrije tijd gehad. Als zzp’er ga je natuurlijk niet te lang op vakantie om je vaste klanten niet teleur te stellen en om je inkomen stabiel te houden. Met al deze extra vrije tijd is het interessant om verschillende dingen uit te proberen. Ik schilder, lees, schrijf, heb contact met vrienden waar ik in tijden niet van heb gehoord, doe webinars, volg online cursussen, doe aan yoga en fitness.

En op een dag uit het niets kreeg ik een reactie van een school voor natuurlijke therapieën, die online cursussen verkoopt. Zij hadden de video’s op mijn Youtube-kanaal gezien en vonden deze heel geschikt voor hun studenten, die graag willen oefenen en visueel willen leren hoe ze een massageroutine uitvoeren. Daarnaast vroegen ze of ik eventueel ook open stond voor een-op-een lesgeven via Skype? Natuurlijk doe ik dat!

Bijzonder hoe het leven toch steeds weer nieuwe kansen en mogelijkheden biedt! Plan B is nu werkelijkheid! Ik heb al verschillende geïnteresseerde reacties gehad en deze week heb ik mijn eerste online student. Voor mij heeft deze coronacrisis vooralsnog tot positieve ontwikkelingen en bijzondere inzichten geleid. Hopelijk kan mijn verhaal als inspiratie dienen voor anderen. Blijf vooral gezond!

Wil je meer weten over massage- en voetreflexologietechnieken? Bezoek dan het Youtube-kanaal van Marjan Massage, kijk op haar website Marjanmassages.com. Wil je een online sessie boeken? Neem dan contact op met Marjan via Marlooije@yahoo.com.

Dit vind je misschien ook leuk