Wild zwijn verrast strandgangers aan de Costa del Sol

door admin
Wild zwijn verrast strandgangers aan de Costa del Sol

Het gebeurde afgelopen woensdag op het strand van Benajarafe (Vélez-Málaga). Strandgangers zagen hier om 12 uur in de ochtend een wild zwijn in het water zwemmen. Ze keken met verbazing toe hoe het de kust naderde en uit het water kwam zoals elke andere vakantieganger. Na de duik rende het dier over het zand en verstopte zich in snel in het daarachter gelegen struikgewas.

Tijdens zijn vlucht ontweek het everzwijn de parasols en handdoeken die op het zand lagen. De ongebruikelijke (en leuke) scène is door sommige aanwezigen opgenomen en het duurde niet lang voordat de video zich als een lopend vuurtje via sociale netwerken verspreidde.

Het dier ontsnapte met grote vaardigheid van het strand, struikelde nergens over en niemand raakte gewond. Toch werd de hulpdienst 112 door meerdere personen gebeld om te waarschuwen voor de aanwezigheid van het everzwijn op het strand van Benajarafe naast de Bar Mediterráneo restaurant. De zwemmers meldden dat het dier in het water was, in de buurt van de boeien zwom en dat het later het water had verlaten.

De lokale politie, de Guardia Civil, medewerkers van de dierenophaaldienst en het wegenonderhoud (vanwege de nabijheid van een doorgaande weg) gingen naar het strand om het everzwijn te zoeken. Maar tot nu toe is er niets bekend over of het dier is gevonden.

Familie wilde zwijnen in Fuengirola

Spaanse media melden dat het niet ongebruikelijk is om deze dieren in stedelijke gebieden en bij stranden te zien. Sterker nog, ook op woensdag konden inwoners van Fuengirola nog getuige zijn van een soortgelijk tafereel. Rond 23:00 uur waren ze getuige van een familie van zes wilde zwijnen die door de plaatselijke botanische tuin liepen, naast het winkelcentrum Miramar.

Hier ging het om twee volwassen exemplaren, vergezeld van vier nakomelingen. Via 112 werd de lokale politie verwittigd van het incident en agenten van de politie van Fuengirola gingen op zoek naar de dieren. Van wie tot nu toe elk spoor ontbreekt. 

Ook zou in augustus op het strand van Cadaques in Alt Emporda een wild zwijn een meisje in haar been hebben gebeten. In juni in Alicante was er een soortgelijk incident op het strand van Alfaz del Pi. Hier beet het betreffende dier een vrouw van 67 jaar. 

Dit vind je misschien ook leuk