Maak van 2023 een jaar van een nieuw begin en goede financiële planning

door admin
Maak van 2023 een jaar van een nieuw begin en goede financiële planning

Baycrest Wealth deelt graag 6 cruciale stappen met u die u kunt volgen om uw financiën onder controle te krijgen en van 2023 een jaar van positieve verandering te maken:

1. Bekijk uw uitgaven 

Neem uw uitgaven zo gedetailleerd mogelijk onder de loep en zoek naar gebieden waar u kunt bezuinigen en kosten kunt besparen. Bepaal voor uzelf een budget en waar u moet uitgeven en waar u kunt besparen.

2. Controleer de rentepercentages van uw spaargeld

Als u spaargeld heeft, is het tijd om de rentetarieven te controleren, aangezien veel tarieven op een historisch dieptepunt staan. Het is de moeite waard om rond te shoppen voor rekeningen met de beste tarieven. Ontvangt u een verwaarloosbare rente, overweeg dan om over te stappen. Miljoenen mensen hebben te weinig spaargeld, terwijl banken en bouwfondsen de rentestijgingen na een recente stijging van de inflatie niet doorberekenen.

Als alternatief, als u een aanzienlijke hoeveelheid contant geld heeft, kunt u kijken naar het opzetten van een landconform spaarvehikel. Met regelmatige spaarplannen kunt u elke maand zo veel of zo weinig bijdragen als u zich kunt veroorloven. Consistente maandelijkse bijdragen helpen om een pot met geld op te bouwen. Deze kunt u gebruiken voor dat speciale item waar u naar op zoek was. Of u genereert een inkomen voor als u stopt met werken. 

Dollar-cost averaging kan bijvoorbeeld een nuttige beleggingsstrategie zijn bij het doen van kleinere investeringsaankopen in de loop van de tijd, en is vooral nuttig in een volatiele markt. Praat met ons voor meer informatie.

3. Start een noodfonds

Als je geen spaargeld hebt, is dit het moment om een noodfonds te starten. De pandemie heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om een financiële buffer te hebben in geval van plotseling inkomensverlies of ontslag. Streef ernaar om te beginnen met het opbouwen van een buffer van drie tot zes maanden aan uitgaven, die u in de toekomst zullen helpen.

4. Bekijk uw pensioenregelingen

Begin met het maken van een uitgebreide lijst van uw bronnen van pensioeninkomsten. Uw pensioen(en) traceren is niet ingewikkeld en bovendien gratis. Begrijpen waar u recht op heeft en ervoor zorgen dat u de juiste regelingen heeft getroffen voor waar u nu woont, is essentieel.

5. Controleer of uw financiën volledig fiscaal gunstig zijn

Fiscale efficiëntie en compliance – zijn uw financiën volledig fiscaal efficiënt? Investeringen hoeven niet in Spanje gevestigd te zijn om onder Spaanse jurisdictie te vallen. Er is geen beter moment om uw vermogen en uw persoonlijke belastingsituatie onder de loep te nemen. Het vinden van een oplossing die bij uw omstandigheden past, kan u in de toekomst veel tijd, geld en kopzorgen besparen.

6. Denk na over erfrechtplanning

Heeft u nagedacht over erfrechtplanning mocht u iets overkomen? Als u het Spaanse erfrecht en de implicaties ervan begrijpt, kunt u ervoor zorgen dat er overeenkomstig uw wensen voor uw dierbaren wordt gezorgd.

Baycrest Wealth kan u helpen

Baycrest Wealth, gevestigd in Marbella, geeft al meer dan 20 jaar met trots internationaal financieel advies. Met een steeds groter wordende, zeer mobiele bevolking helpen we klanten die van land zijn veranderd of die van elders in de Europese Unie in Spanje zijn komen wonen en werken.

Baycrest Wealth is gespecialiseerd in internationale financiële planning, vermogensbeheer, bescherming, periodieke spaarplannen en internationale pensioenen. Het team zorgt voor de behoeften en wensen van vandaag met oog voor financiële zekerheid voor uw toekomst. Het is een mooie balans om dit te bereiken.

Als u een gesprek over uw eigen omstandigheden wilt, kunt u Iain of Hayley bellen op 0034 951 668 108. U kunt hen ook een e-mail sturen op hello@baycrestwealth.com, dan nemen we contact met u op voor een telefoon- of video-afspraak.

(PARTNER CONTENT)

Dit vind je misschien ook leuk