Regio Valencia en Costa Blanca na de Staat van Alarm

door admin
Regio Valencia en Costa Blanca na de Staat van Alarm

Ondanks het feit dat het risico op uitbreiding van Covid-19 in de regio erg laag is en de regio ook de laagste geaccumuleerde incidentie van Spanje heeft met slechts 40 besmettingen per 100.000 inwoners, kiest de regering voor een ‘voorzichtige en geleidelijke’ de-escalatie.

De genomen maatregelen na de alarmtoestand die van invloed zijn op de grondrechten zijn goedgekeurd krachtens de volksgezondheidswet van 1986 en hebben eveneens de goedkeuring van het Valenciaanse regionale Hooggerechtshof. 

In- en uitreisverbod regio Valencia komt te vervallen

Op zondag 9 mei om 00:00 uur (dus in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 mei) wordt de perimeterafsluiting van de Comunidad Valenciana opgeheven. Deze maatregel is al vanaf eind oktober van kracht en de regioregering heeft besloten deze niet te verlengen. Iedereen kan dus weer wanneer hij of zij dat wil de regio binnenreizen of verlaten. 

Avondklok

De beperkingen op nachtelijke mobiliteit blijven van kracht, maar met wijzigingen. Vanaf 9 mei blijft de avondklok van kracht van middernacht tot 6 uur ’s ochtends. Hierop zijn uitzonderingen om werk- of gezondheidsredenen, net als eerder het geval was.

Sociale bijeenkomsten

De beperking op bijeenkomsten van familie en vrienden is nog steeds van kracht maar wordt uitgebreid tot maximaal 10 personen die elkaar kunnen ontmoeten in zowel de openbare als privésfeer. 

Culturele bijeenkomsten of evenementen krijgen vanaf 9 mei te maken met een capaciteitsbeperking. Maximaal 75% van de normale maximale capaciteit mag deze bijwonen. Op zaterdag volgt nog een bijeenkomst waar besloten wordt over de openingstijden en capaciteitsbeperkingen voor horeca en commercie. 

Dit vind je misschien ook leuk