CaixaBank verhoogt commissies tot 240 euro per jaar voor lopende rekening

door admin
CaixaBank verhoogt commissies tot 240 euro per jaar voor lopende rekening

De bank die op het punt staat te fuseren met Bankia, gaat door met deze plannen die vooral minder loyale klanten treffen. Vanaf 1 oktober rekent CaixaBank voor het onderhoud van lopende rekeningen 60 euro per kwartaal, dus 240 euro per jaar.

Dit geldt volgens Bolsamania niet voor rekeninghouders die aan een van de volgende vereisten voldoen: het op de rekening ontvangen van 600 euro per maand, van een pensioen van 300 euro of het hebben van meer dan 20.000 euro aan belegginsfondsen, fondsportefeuilles, beheerde portefeuilles, spaarverzekeringen of individuele pensioenplannen bij de bank. Zij betalen 15 euro commissie per maand voor al hun rekeningen.

Als de rekeninghouder naast bovengenoemde voorwaarden ook nog per kwartaal drie facturen automatisch laat afschrijven of drie aankopen met bankpas doet, dan hoeft helemaal geen commissie meer betaald te worden.  

De commissieverhogingen betreffen de rekeningen Cuenta Family, Cuenta Premium, Cuenta Estrella of de Cuenta InTouch. De andere rekeningen behouden de bestaande voorwaarden. 

De wijziging in de commissies van CaixaBank maakt deel uit van de nieuwe commerciële strategie die de belangrijkste Spaanse banken sinds eind vorig jaar volgen. Ook banken zoals Bankia of Sabadell implementeerden de afgelopen maanden een soortgelijk beleid volgens de financiële vergelijker HelpMyCash. Deze benadrukt dat ‘het nu niet langer voldoende is om een salaris te laten storten op een bankrekening om commissies te vermijden’.

Dit vind je misschien ook leuk