Crash in betalingssysteem in Spanje strop voor verkopen Black Friday

door admin
Crash in betalingssysteem in Spanje strop voor verkopen Black Friday

Naar Black Friday 2020 werd door talloze winkeliers reikhalzend uitgekeken. Deze dag zou nog een beetje extra omzet in het laatje moeten brengen in wat tot nu toe voor winkeliers een rampjaar is gebleken. Dat het virtuele betalingssyteem Redsys het af liet weten op vrijdagochtend, gooide daarom flink roet in het eten, schrijft El Español. Halverwege de vrijdagochtend begon Redsys problemen te vertonen. Gebruikers konden hun betalingen niet meer via het platform realiseren.

In de sociale media regende het klachten van winkeliers en hun klanten over de uitval van het meest gebruikte platform voor kaartbetalingen via internet. Redsys reageerde op klachten via de sociale media dat de uitval mogelijk is veroorzaakt door het overmatige aantal operaties dat voor de winkelende menigte moest worden uitgevoerd. Het systeem zou uit voorzorg buiten werking zijn getreden. Verder zou het alleen om toegangsproblemen gaan en in geen geval invloed hebben op operationeel niveau.

Vanaf 13.00 uur berichtte Redsys dat alle problemen waren verholpen, maar een groot aantal gebruikers bleef klagen over problemen met het betaalverkeer via het platform.

Grote strop

Volgens Google is de online verkoop in het jaar 2020 gestegen met 23 procent. Black Friday is bij uitstek de dag waarop veel mensen online aankopen doen. Feitelijk vindt 47 procent van de Black Friday verkoop online plaats.

Dit vind je misschien ook leuk