Bijzonder beeld van wit Spanje uit de ruimte

door admin
Bijzonder beeld van wit Spanje uit de ruimte

De Spaanse hoofdstad heeft donderdag aangegeven een aanvraag te doen om officieel tot rampgebied te worden verklaard. Een groot deel van het land heeft de afgelopen week te maken met een dik pak sneeuw vanwege storm Filomena en een overtrekkend koufront. Op de foto van het Europese ruimteagentschap ESA is goed te zien dat meer dan de helft van het land ligt bedekt onder een dikke laag sneeuw.

Bijzondere beelden Spanje gemaakt door satelliet

Het lukte de ESA dinsdag om vanuit satelliet Sentinel-3 een beeld van Spanje vast te leggen waarop duidelijk te zien is dat ongeveer de helft van het land volledig wit is. Eerder bleek uit het nieuws al dat het midden en het noordoosten van Spanje voornamelijk last hadden van hevige sneeuwval en dit is heel goed op de satellietbeelden terug te zien.

Zuidelijk Spanje ontsnapt aan sneeuw maar niet aan noodweer

Een groot deel van Andalusië, Extremadura en de Middellandse zeekust zijn ontsnapt aan de sneeuw maar kregen wel met flinke hoeveelheden regen te maken, zoals de omgeving van Málaga. In dit gebied zijn er zelfs mensen overleden door het noodweer. Op bergtoppen hier in de omgeving en in het binnenland nam de sneeuw op zondag en maandag wel de overhand. Deze bleef alleen niet liggen zoals elders in Spanje wel het geval was.

Madrid verzoekt om verklaring rampgebied

Madrid blijft een van de regio’s die het hardst is geraakt door storm Filomena. Vele straten zijn nog steeds onbegaanbaar vanwege de hevige sneeuwval. Volgens de Spaanse krant El País heeft de gemeente van Madrid donderdag het verzoek ingediend om de Spaanse hoofdstad uit te roepen als officieel rampgebied. Volgens burgemeester Martínez Almeida bedraagt de schade in Madrid  ‘bijna 1,4 miljard euro’.

Dit vind je misschien ook leuk