Gevreesd scenario vermiste Spaanse zusjes Tenerife lijkt realiteit te worden

door admin
Gevreesd scenario vermiste Spaanse zusjes Tenerife lijkt realiteit te worden

Vlak na de verdwijning van de zusjes Olivia (6) en Anna (1) werd de boot van vader Tomás Gimeno voor de kust van het Spaanse eiland Tenerife gevonden. De Spaanse politie trof toen al bloedsporen aan waarvan inmiddels is bevestigd dat deze van de vader zijn.

Gevonden voorwerpen voor kust Tenerife van vader Tomás

Vlak daarna werd een autostoeltje aangetroffen welke nu van de jongste dochter blijkt te zijn. Onlangs vonden de eenheden een zuurstoffles en een dekbed aan rondom de plek van de verlaten boot. Voorlopig onderzoek door de forensische dienst wijst uit dat ook deze van Tomás Gimeno zijn.

Een schip met een speciaal sonarsysteem heeft een zuurstoffles en een dekbed gevonden. Dit schip blijft nog tot minimaal 14 juni zoeken naar aanwijzigen die kunnen leiden naar wat er is gebeurd. Bij de zoektocht wordt ook een robot op de bodem van de zee ingezet.

Complexe zoektocht door stroming en veranderde wind

De zoekactie is complex doordat het gebied waarin wordt gezocht zeer uitgebreid is en op sommige plekken meer dan een kilometer diep is. Een sterke stroming of verandering van windrichting kan ervoor zorgen dat het zoekgebied wijzigt en steeds groter wordt.

Vader geholpen met ontvoering dochters

Het Spaanse persbureau EFE laat aan El País weten dat lijkt te kloppen dat vader Gimeno de meisjes met voorbedachte rade heeft ontvoerd en dat hij door een of meerdere personen is geholpen om te verdwijnen. De Spaanse nieuwssite Niusdairo.es schrijft op woensdag dat sinds de verdwijning geen enkele activiteit plaats heeft gevonden op de bankrekeningen van Tomás Gimeno.

Gevreesd scenario Spaanse politie lijkt realiteit te worden

Vooralsnog bevestigen alle gevonden voorwerpen het scenario waar de Spaanse politie al sinds 27 april rekening mee houdt: Dat de man zijn dochters heeft vermoord en dat hij vervolgens de hand aan zichzelf heeft geslagen. Dit zou betekenen dat de lichamen al meer dan een maand in zee liggen en deze inmiddels behoorlijk aangetast zouden moeten zijn door micro-organismen op de zeebodem. De genoemde politie-eenheden zijn dan ook vooral op zoek naar stoffelijke resten van de twee zusjes en van vader Tomás.

Dit vind je misschien ook leuk