Spanje was favoriete vliegbestemming voor Belgen deze zomer

door admin
Spanje was favoriete vliegbestemming voor Belgen deze zomer

Dit geldt zeker voor de luchthavens in Brussel en Antwerpen. Brussel-Zaventem registreerde in de twee zomermaanden 2,7 miljoen passagiers – 1,27 miljoen in juli en 1,47 miljoen in augustus. Dit is een toename ten opzichte van 2020, toen slechts 1,1 miljoen mensen vlogen, maar nog ver verwijderd van de 5,3 miljoen in 2019.

De belangrijkste bestemmingen van de vluchten vanuit België waren op volgorde van aantallen passagiers Spanje, Griekenland, Italië, Marokko, Turkije, Portugal, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en Zwitserland.

In de maand augustus hebben de vakantievluchten, vooral binnen Europa, opnieuw een positieve impact gehad, net als het bezoek van familie en vrienden in het buitenland en reizen naar een tweede verblijf. De minder goede weersomstandigheden in België zorgden ook voor een bijkomende vraag naar vluchten naar de zon.

Arnaud Feist, directeur van de luchthaven Brussel-Zaventem, benadrukte dat het herstel “echt” zou kunnen beginnen en dat “het vertrouwen in reizen zich herstelt”. Kijkend naar de herfst is Feist ‘voorzichtig optimistisch’. “We hopen dat veel landgenoten in september en oktober alsnog kunnen genieten van een welverdiende vakantie, aangezien luchtvaartmaatschappijen een breed scala aan vakantiebestemmingen blijven aanbieden. De directeur van de luchthaven verwacht dat ook zakenreizen dit najaar weer opstarten. 

In Charleroi, de andere luchthaven van Brussel, werd hetzelfde schema herhaald met de mediterrane bestemmingen op kop: Spanje, Italië, Frankrijk, Marokko en Griekenland.

Dit vind je misschien ook leuk