Vakantie op Mallorca: hoe is het nu?

door admin
Vakantie op Mallorca: hoe is het nu?

Wat zijn de maatregelen die je op moet volgen? Waar moet je op letten, hoe is de sfeer en waar moet je zijn voor tips hoe je up-to-date blijft over de mogelijk gewijzigde coronamaatregelen op Mallorca? In dit artikel geven we ook advies over hoe en waar je een rustige en veilige vakantie op Mallorca kunt beleven.

Kun je veilig vakantie vieren op Mallorca?

Spanje als geheel, waaronder Mallorca, is weer van het slot na de erg streng toegepaste lockdown in maart en april. In de zomermaanden was er een opleving te zien aan alle Spaanse kusten waar, met name Spaanse, toeristen zich op terrassen weer tegoed deden aan een ‘tinto de verano’ of een ‘sangria’ of smulden van de tapas op de kaart. En hoewel de tafeltjes wat verder uit elkaar staan dan eerdere jaren, kan de vakantie op Mallorca en daarmee het goede leven, hopelijk weer snel beginnen. Wat virusincidentie betreft ligt Mallorca ongeveer gelijk met Nederland. Het reproductiegetal ligt op 1,09. Voorzichtigheid blijft dus in alle gevallen geboden!

Welke coronamaatregelen gelden er op Mallorca?

De coronamaatregelen op Mallorca zijn op het mondkapje na vergelijkbaar met de regels in Nederland. Zo wordt er op Mallorca van je verwacht dat je, waar mogelijk, anderhalve meter afstand houdt. Verder is het verplicht om een mondkapje te dragen op straat, in het openbaar vervoer, in taxi’s en in andere openbare gelegenheden. Pas als je op een terras, strand of aan het zwembad zit en iets eet of drinkt, mag het even af. Natuurlijk kunnen de regels in de tussentijd veranderen al naar gelang het verloop van de gezondheidssituatie op het eiland. Ben je benieuwd naar de meest up-to-date regels? TUI heeft een speciale pagina met corona maatregelen gemaakt per bestemming. Deze wordt voortdurend geactualiseerd. Zo weet je waar je aan toe bent.

Tips voor een rustige vakantie op Mallorca

Zoek je de drukte liever niet op en geef je de voorkeur aan een rustige plek voor je vakantie op Mallorca? Dan zijn er gelukkig genoeg interessante plekken te vinden op Mallorca. Met een huurauto ga en sta je waar je wilt en ontloop je gemakkelijk de drukte. En natuurlijk ontdek je de leukste plekken van Mallorca relaxt in je eigen tempo.

Serra de Tramuntana, op naar de ongerepte natuur

Mallorca staat natuurlijk bekend als de toeristische hotspot van de Balearen. En misschien is ‘ongerepte natuur’ niet het eerste waar je dan aan denkt. Schijn bedriegt, want in het noordwesten van Mallorca vind je het berggebied Serra de Tramuntana. Een ongerept gebied met uitgestrekte bossen en indrukwekkende kliffen met een onbelemmerd en fraai zicht op de Middellandse Zee.

Onderweg passeer je dorpen waar de tijd stil lijkt te staan, zoals Banyalburfar. Niet alleen starten er diverse wandelingen vanuit dit dorp, maar neem je de steile weg naar beneden, dan vind je het gelijknamige strand. Met water dat blauwer is dan blauw en verscholen tussen de rotspartijen is dit de plek voor een verfrissende duik in zee. Vergeet niet je snorkelbril op te zetten!

Stap terug in de tijd in Pollença

De bekendste toeristische trekpleister van Pollença is de Calvari-trap met 365 treden. Ook is dit kunstenaarsstadje de plek waar je een origineel souvenir kunt vinden. In de kronkelstraten in het centrum ontdek je historische gebouwen met kleurige bougainvilles, cipressen en palmbomen. Buiten het dorp, op een rotspunt boven de Middellandse Zee ligt de vuurtoren van Formentor. De plek voor een jaloersmakende foto voor thuis.

Mirador de sa Creu, ongekende vergezichten

Halverwege Santa Margalida en Petra ligt Ariany. Dit dorp vormt geen onderdeel van de standaardexcursies en het massatoerisme gaat er dan ook grotendeels aan voorbij. Toch is er genoeg interessants te beleven. Naast de parochiekerk uit 1570 ligt het uitzichtpunt Mirador de sa Creu. En wat een uitzicht heb je daar! Ariany is ook een prima plek voor je lunch of tapas en een drankje op een terras op het Plaza Major.

Dit vind je misschien ook leuk