Investeren door Spaanse auto’s te importeren

door admin
Investeren door Spaanse auto's te importeren

Niet iedereen heeft namelijk de tijd en energie om zelf de grens over te gaan om er een auto te kopen. Spanje is bovendien niet alleen een populaire bestemming voor vakantiegangers, maar ook voor tal van personen en bedrijven die gebruik maken van het prettige investeringsklimaat. Auto’s in Spanje zijn over het algemeen goed onderhouden en er zijn tal van occasions te vinden tegen een gunstige prijs.

Reis zelf naar Spanje

Een vakantie combineren met het verkennen van de Spaanse occasionmarkt is een goed idee om inzichten te verkrijgen in de mogelijkheden en de beperkingen van de Spaanse tweedehands automarkt. Het kostenplaatje is immers niet beperkt tot alleen de aanschaf van een gebruikte auto. Je zult ook rekening moeten houden met die van het transport naar Nederland en de inschrijving bij de RDW. Om tot een aantrekkelijke verkoopprijs te komen, dien je er ook nog je eigen winst bij op te tellen.

Ondanks alle bijkomende kosten blijft het aantrekkelijk om te investeren in Spaanse auto’s. De staat waarin de auto’s verkeren moet geheel naar wens van de klant zijn en daarom hoort een kentekencheck laten uitvoeren ook bij de stappen die je moet doorlopen voor de aanschaf. Als je van plan bent om zelf met de auto terug te rijden, moet het nodige papierwerk in orde worden gemaakt met betrekking tot de verzekering. 

Hou vooral rekening met de Spaanse wetgeving

In Spanje geldt voor nieuw aangekochte auto’s dat die pas na vijf jaar gekeurd moeten worden. Vanaf dan vindt om de twee jaar een herkeuring plaats voor auto’s jonger dan 10 jaar. Aangezien de belangstelling in dit geval vooral gericht zal zijn op jonge occasions, moet er niet alleen gekeken worden naar een geldige keuring, maar zal je de auto ook zelf moeten onderwerpen aan grondig onderzoek.

Afhankelijk van de kilometerstand van de auto moet er bij import ook BTW en BPM betaald worden. Naarmate je meer auto’s importeerd, worden ook meer mogelijkheden zichtbaar en kan het hard gaan. Het is vergelijkbaar als bij het nu aandelen kopen waarbij de investering in het begin langzaam wordt terugverdiend, maar dat tempo met de tijd flink kan oplopen. 

Het hoogste rendement uit de investering is te halen door zelf de auto’s aan te schaffen en te importeren. Er komt zeker wel wat werk erbij kijken, maar in ruil daarvoor kun je een aardige winst opstrijken en kun je op de koop toe ook nog flink genieten van al het andere dat Spanje te bieden heeft. 

Dit vind je misschien ook leuk