Covid-vaccinatie tijdens tijdelijk verblijf in Nederland

door admin
Covid-vaccinatie tijdens tijdelijk verblijf in Nederland

Dat is sinds kort namelijk ook (deels) gebaseerd op eigen aanmelding. Om als geëmigreerde Nederlander tijdens een tijdelijk verblijf in Nederland in aanmerking te komen voor een vaccin in Nederland dient men aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

Voorwaarden voor vaccinatie

Men moet allereerst Nederlander zijn, beschikken over een BSN, beschikken over een DIGID én geboren zijn vóór 1955, alleen dan kan men zich aanmelden voor een vaccin. Aanmelden kan via de website www.coronatest.nl. De komende tijd wordt het geboortejaar al naar gelang de vaccinatiecampagne vordert stapsgewijs steeds opgehoogd.

VWS is samen met RIVM bezig de vaccinatie-aanpak uit te werken. DRvIG (Rijksdienst voor Identiteitsgegevens) wordt hier ook bij betrokken, zodat het een en ander goed geregistreerd kan worden en om zeker te weten dat mensen wel over een BSN beschikken.  

Het gaat vooral om ouderen die op het moment niet terug kunnen keren naar hun woonland en nu in Nederland verblijven. Uitgangspunt is wel om deze mensen te laten aansluiten bij het reguliere Nederlandse vaccinatietraject op basis van leeftijd. Aangezien het vaccineren in Nederland op het moment vertraging heeft opgelopen, zal men wel geduld moeten hebben. Daarnaast wil VWS graag weten hoe groot de groep is die in het buitenland woont en zelf niet vanzelfsprekend een goedgekeurde vaccinatie kan krijgen  

Er is helaas geen oplossing voor de Nederlanders die in hun woonland geen vaccinatie-vooruitzicht hebben en voorlopig niet naar Nederland (kunnen) komen.

Lees meer op de website van Nederlanders in het Buitenland NIHB en Stichtinggoed.nl.

Dit vind je misschien ook leuk