Leuke tips voor werken in het buitenland!

door admin
Leuke tips voor werken in het buitenland!

Heb je wel eens nagedacht over het feit dat werken in het buitenland een veel minder grote stap is dan dat je misschien denkt? Stel, je gaat werken in Spanje, of kiest Portugal voor jouw werk bestemming; met drie uurtjes vliegen sta je alweer op Nederlandse bodem. Dat maakt het werken in het buitenland vrij toegankelijk! Hoef je jouw familie niet continu te missen, en kan je best een weekendje naar Nederland wanneer jouw beste vriend of vriendin jarig is.

Bekijk ook: Digital nomads: Redenen om voor Spanje te kiezen

Ben je van plan inderdaad een tijdje, of wellicht wel voor langere periode te gaan werken in het buitenland? Lees dan snel mee met onze tips!

Zoek een rustige woonomgeving uit!

Hoewel jouw eerste insteek misschien wel ligt in het vinden van een appartement in een wereldstad als Barcelona of Valencia, kan het best zijn dat de drukte van zo’n stad al snel te veel wordt. Daarom raden wij aan om een appartementje of huisvesting te zoeken net buiten de drukte van de grote stad. Vaak heb je op vijftien minuten rijden de meest prachtige huizen in buurten die veel rustiger zijn dan in het midden van de stad! En een extra leuke bijkomstigheid; de huizen op afstand van het centrum zijn meestal goedkoper in huur én soms vind je zelfs huizen waar een heerlijk zwembad bij zit!

Regel een fiets

De meest Nederlandse manier om van A naar B te komen is door lekker op de fiets te springen, in het buitenland een minder vaak gezien vervoersmiddel, maar dat maakt voor jou als Nederlander natuurlijk niks uit. Als je toch de drukte graag opzoekt en gaat wonen in een grotere stad, is het ontzettend lekker om je per fiets te kunnen verplaatsen. Zo kan je ’s avonds nog even snel naar het strand fietsen, en verken je de stad op een eigen manier. Het scheelt bovendien in parkeerkosten. Daarnaast is het ook prettig om niet continu afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer, taxi’s, Ubers of files in het centrum van zo’n stad!

Meld je aan bij sociale netwerken

Als je in je eentje de stap naar het buitenland gaat maken, hebben wij daar alleen maar respect voor! Bedenk wel, dat het overweldigend kan zijn om je een ander land eigen te maken als je er in je eentje bent. Gelukkig zijn er ontzettend veel manieren om toch snel vrienden te maken; er zijn speciale platforms en via Facebook vind je ook veel groepen voor Nederlandstaligen in Spanje per regio. Daarnaast een andere waardevolle tip; meld je aan bij een sportvereniging. Door samen te sporten met anderen is het contact leggen met anderen veel gemakkelijker.

Dit vind je misschien ook leuk