Verplicht gratis water en gezonde menu’s in Andalusië

door admin
Verplicht gratis water en gezonde menu's in Andalusië

Dit staat in een wetsvoorstel dat wordt voorbereid door de regionale overheid in de zuidelijkste deelstaat van Spanje. De wet is ervoor bedoeld om een ‘gezond leven’ te bewerkstellingen middels ‘een uitgebalanceerde voeding’. De maatregelen zijn onder meer bedoeld om obesitas in Andalusië tegen te gaan.

‘Op dit moment lijdt 18,7 procent van de volwassen bevolking aan dit gezondheidsprobleem en 22,5 procent van de minderjarigen’, zo voegen de autoriteiten toe. In het wetsvoorstel worden de aanbevelingen van internationale organisaties zoals de Wereld Gezondheids Organisatie gevolgd. Aanbevelingen waarvoor ook de medewerking wordt gevraagd publieke overheden, het bedrijfsleven en de media.

Ook stelt de toekomstige wet het recht vast van de Andalusische bevolking op informatie, kennis en promotie, preventie en deelname aan gezondheidsinitiatieven die gerelateerd zijn aan een evenwichtig dieet in combinatie met voldoende beweging  en gezondheid op psychosociaal vlak. Daarnaast zal er een officiële instantie komen die een gezonde levensstijl promoot bij de vershillende openbare en particuliere instellingen.

Dit vind je misschien ook leuk