Spanjaarden geven prioriteit aan woongenot door coronapandemie

door admin
Spanjaarden geven prioriteit aan woongenot door coronapandemie

Sinds eind juli is de vraag naar woninginrichting en -verbouwing in Spanje dusdanig toegenomen dat consumenten na het tekenen van een offerte op een wachtlijst komen te staan voor de uitvoering van de overeengekomen diensten en levering van de bestelde producten. Voor deze sector brengt de coronapandemie na een lange magere periode eindelijk weer nieuwe mogelijkheden en kunnen veel bedrijven die het hoofd nog maar amper boven water konden houden nu een nieuwe start maken. 

Eventuele nieuwe quarantaine zo comfortabel mogelijk 

Ook de toename van het aantal verhuizingen richting de Pyreneeën en de kustgebieden laat zien dat Spanjaarden zich voorbereiden op een mogelijke nieuwe quarantaine die zij een tweede keer zo gerieflijk mogelijk willen doorkomen. Maar ook praktische aspecten, zoals het inrichten van een werkplek, spelen mee bij het besluit om nu de woning te renoveren want na al dat thuiszitten met het hele gezin, zijn praktische tekortkomingen van het eigen huis maar al te duidelijk geworden. 

Thuiswerken wordt gezien als een blijvend fenomeen

Dat levert zoals gezegd bij interieurontwerpers en bouwbedrijven de nodige drukte op, ook omdat de al lopende projecten tijdens de noodtoestand stil kwamen te liggen en vanaf juli konden worden hervat. Echter, lang niet alle uitgegeven offertes zijn ondertekend en het valt nog te bezien hoeveel dat er uiteindelijk zullen zijn omdat de crisis voor veel mensen ook onzekerheid over de financiële situatie met zich meebrengt. De projecten die wel al groen licht kregen, betreffen veelal aanpassingen aan de keuken en woonkamer waar meer ruimte wordt gecreëerd om er ook te kunnen werken. Veel mensen verwachten dat wanneer de coronapandemie straks achter de rug is, het thuiswerken een blijvend fenomeen is geworden. 

Met concrete cijfers kan de toename van de particuliere bouw- en interieurprojecten in Spanje nog niet worden geïllustreerd, omdat de projecten of nog niet zijn geregistreerd, of omdat ze nog niet van start zijn gegaan.  

Dit vind je misschien ook leuk