Waarom naar Ibiza?

door admin
Waarom naar Ibiza?

Verhalen en beelden hierover hebben de unieke schoonheid en rijke geschiedenis van dit Balearische eiland naar de achtergrond gedrukt. Heel jammer, want Ibiza heeft een verrassend rijk aanbod aan landschappen, variërend van baaien met azuurblauw, kraakhelder water, Caribisch aandoende stranden, kleurrijke dorpjes, oogstrelende zonsondergangen en grillige rotskusten. 

Of je de drukte aan de zuidkant van het eiland compleet wilt vermijden, of graag wilt afwisselen met natuur, rust en ruimte en historisch erfgoed. Dat kan allemaal. Want op Ibiza heerst nog een écht eilandleven. Tel daarbij op het gigantische aanbod op het gebied van yoga, wellness en duurzaamheid, dan is er genoeg te doen buiten de beach- en nachtclubs en mensenmassa’s. 

Iemand die deze andere kant van Ibiza door en door kent is Jill Gillessen. Deze geboren Nederlandse groeide op op het Vlaamse platteland en woonde vervolgens afwisselend in België, Frankrijk en de Verenigde Staten. Haar passie voor reizen bracht haar ertoe een opleiding fotografie te doen en daarnaast is ze yogalerares. Het lot bracht haar zes jaar geleden naar Ibiza en ze geniet nog steeds van de magie van het ‘Witte Eiland’. 

Jill heeft zich gevestigd in het noorden van het eiland en is daar altijd op zoek naar een authentiek stukje natuur. Dit jaar verscheen haar boek Ibiza & Formentera. Het ongerepte eilandleven in de reeks Spanjeboeken van PassePartout Reisgidsen bij Uitgeverij Edicola. Hierin neemt zij de lezers mee naar ‘haar’ Ibiza langs hobbelige landweggetjes naar ongerepte natuurgebieden, afgelegen baaitjes en unieke Unesco-monumenten. Daarnaast geeft ze tal van tips voor lokale, gezonde eetadresjes, leuke winkeltjes en duurzame ondernemingen. 

In het eerste gedeelte van het boek komt Ibiza aan bod en deel 2 gaat over tijd- en grenzeloos Formentera. Wil je het boek van Jill bestellen? Klik dan hier.

In de reeks Spanjeboeken verschenen eerder al de delen Extremadura, Málaga, Valencia, Costa de la Luz, Catalonië & Barcelona, Andalusië en Gran Canaria. In die boeken nemen de auteurs – veelal woonachtig in Spanje – de lezer mee om ze ‘hun’ stukje Spanje te laten zien. In de gidsen geen opsomming van hoogtepunten maar veel ‘van het gebaande pad af-tips’ en achtergronden die je elders zelden zult tegenkomen. Klik hier voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk