Spaans kampioenschap beach volleybal in Fuengirola

door admin
Spaans kampioenschap beach volleybal in Fuengirola

Het kampioenschap waar zo’n vijfduizend mensen aan publiek worden verwacht, luidt tevens het einde in van het beachvolleybalseizoen van 2017. De beste spelers en speelsters uit Spanje zullen tegen elkaar strijden om bekroond te worden tot de allerbeste. Het niveau is hoog met Olympische deelnemers als Pablo Herrera en Adrián Gavira en de internationale speelsters Elsa Baquerizo en Paula Soria. 

Presentatie kampioenschap

Op woensdag 30 augustus werd het kampioenschap gepresenteerd in aanwezigheid van onder meer de vice-burgemeester van Fuengirola Ana Mata, de algemeen directeur van Reserva del Higueron Resort Javier Rodríguez, de vertegenwoordiger van de Spaanse Federatie voor Beach Volleybal Felipe Pascual, de directeur marketing van Madison Sports Marketing Luis García en de lokale spelers Nacho Batallán en de deelneemsters aan dit kampioenschap Claudia Maestri en Claudia Santiesteban. 

Prachtige installaties

Vice-burgemeester Ana Mata sprak haar waardering uit voor het feit dat een dergelijk uitmuntend georganiseerd evenement zo groots wordt gevierd in Fuengirola, dat inmiddels een nationale referentie is, niet alleen op het gebied van beach volleybal maar ook op dat van de in Spanje uiterst populaire sport Padel. Speler Nacho Batallán zette de prachtige installaties bij Reserva del Higueron Resort nog eens in het zonnetje. Deze werden dit jaar compleet vernieuwd en Fuengirola kan trots zijn op het hebben van een uitgebreid all year round beach volleybalveld met tribune op een paar honderd meter van het strand met spectaculaire uitzichten over zee. 

Activiteiten rond kampioenschap

Niet alleen voor toeschouwers en deelnemers beloven het een paar mooie dagen te worden. Om de wedstrijden heen is er van alles georganiseerd. Zo is er nog het kampioenschap Madison Kids met veertig kinderen van verschillende niveau’s, worden er clinics gegeven met bekende spelers en is er het programma Olas Vivas, waarin deelnemers bewust worden gemaakt van het belang van het behoud van de kust en de zee, immers de natuurlijke habitat van beach volleybalspelers. Het programma wordt omlijst met muziek, cheerleaders, wedstrijdjes en interessante kado’s. Meer informatie via deze website: Reservadelhigueronresort.com.

Dit vind je misschien ook leuk