Omvangrijke uitbreiding Vithas Xanit International Hospital Benalmádena

door admin
Omvangrijke uitbreiding Vithas Xanit International Hospital Benalmádena

Met deze uitbreiding en hervorming heeft het ziekenhuis nog meer mogelijkheden om de patiënt excellente gezondheidszorg van hoge kwaliteit te bieden. Er komt een nieuw gebouw parallel aan het bestaande gebouw te staan en wordt daar bovendien volledig in geïntegreerd. Het resultaat wordt een gebouw van vier verdiepingen en 25.000 vierkante meter. Als alle werkzaamheden voltooid zijn is de totale oppervlakte van het ziekenhuis bijna verdubbeld tot 25.000 vierkante meter. Van de bestaande oppervlakte wordt 1.100 vierkante meter gerenoveerd en opnieuw ingedeeld.

Naast een grotere afdeling Chirurgie en een nieuwe Intensive Care afdeling wordt er een nieuwe sterilisatiedienst ingericht, komt er extra parkeerruimte bij en is er meer ruimte voor uitgebreide logistieke diensten. Tot slot wordt een complete verdieping ingericht voor de opname van patiënten. Zij zullen in een comfortabelere en aangenamere omgeving kunnen verblijven.  

Mercedes Mengibar, directeur van Vithas Costa del Sol zegt: “Deze uitbreiding is voor ons een enorme uitdaging aangezien het de grootste is sinds het ziekenhuis in 2006 werd geopend. Na voltooiing van het werk kunnen we de veiligheid en kwaliteit van onze zorgverlening blijven bieden die sinds 2014 erkend wordt door de Joint Commission International.” Mengibar voegt toe: ‘We zijn erg enthousiast over dit nieuwe project waarmee ons ziekenhuis een verdere transformatie ondergaat tot een innovatief gezondheidscentrum en ook een pionier zal zijn in gezonde ruimtes en in universele toegankelijkheid.”

PMMT Architecture

De uitbreiding van Vithas Xanit Benalmádena werd ontworpen door PMMT Architecture, een referentie op het gebied van gezonde ruimtes. Bij de bouw wordt namelijk gebruik gemaakt van Friendly Materials © en alle wijzigingen die in het bestaande gebouw worden aangebracht, hebben de universele toegankelijkheid tot doel die tot stand komt met behulp van de Clear Code Architecture®-methode. Het komt erop neer dat iedereen alle ruimtes moet kunnen, en ook kan, betreden. Er wordt hierbij maximaal gebruik gemaakt van natuurlijk licht. Het speciale ontwerp met bijkomende materialen maakt de patiëntenkamers uiterst comfortabel. PMMT Arquitectura zal op basis van dezelfde criteria zorgdragen voor de reorganisatie en uitbreiding van enkele afdelingen in het bestaande gebouw, zoals externe consulten en operatiekamers.

Gezonde en universele toegankelijkheid

Friendly Materials© is een analysemethode waarmee objectief geëvalueerd en vergeleken kan worden hoe bouwmaterialen de gezondheid van binnenruimtes beïnvloeden en bijgevolg de gezondheid van degenen die erin verblijven.

Clear Code Architecture® is een methode die de universele, autonome toegankelijkheid van elke ruimte garandeert met gelijke voorwaarden voor iedereen die er gebruik van wil of moet maken, ongeacht de mogelijkheden, omstandigheden of (fysieke) beperkingen per individu. 

De toepassing van de twee methodologieën, ontwikkeld door de R&D-afdeling van PMMT Architecture zorgt ervoor dat het ‘nieuwe’ Vithas Xanit International Hospital een ziekenhuis is waarin de bestaande hoge kwaliteit van dienstverlening en zorg voor al zijn gebruikers zal worden versterkt door het speciale ontwerp en inrichting van het gebouw en de comfortabele ruimtes daarin.

 

Contact

Bij de ziekenhuizen en gezondheidscentra van Vithas kunt u binnen 24 uur terecht voor tests, binnen 48 uur voor een consult en binnen 72 uur voor een operatie. Vithas werkt met de belangrijkste zorgverzekeraars. Neem voor een consult contact op met de meertalige telefooncentrale via +34 952 367 190. Bel bij spoed 24/7 voor de medische dienst of ambulance met 900 200 116.

Dit vind je misschien ook leuk