Grote Poolse drugsorganisatie ontmanteld in Andalusië

door admin
Grote Poolse drugsorganisatie ontmanteld in Andalusië

De operatie begon met informatie van de Poolse politie over een criminele organisatie die in Spanje actief zou zijn en drugs zou vervoeren naar Noord-Europa. De politie waarschuwde voor het gevaar van leden van de bende omdat deze talloze strafbladen hadden voor drugshandel, ontvoering en marteling.

“Uitkijkposten”

Na een onderzoek bleek dat enkele bendeleden mogelijk in een huis in Manilva (Málaga) woonden. De bende nam echter veel voorzorgsmaatregelen en reed lange omslachtige routes om te voorkomen dat ze werden gevolgd. Ze hadden onderweg verschillende “uitkijkposten”. De leider van de bende zou zich nu in het VK bevinden. 

Grote hoeveelheden marihuana

Er werd vermoed dat ze een grote hoeveelheid marihuana van Malaga naar Granada en van Granada naar Cádiz zouden vervoeren en tot slot naar Murcia. De Guardia Civil hield de vrachtwagen in Alicante aan en trof 162 kilo marihuana aan. De drugs waren verstopt in airconditioningunits die het busje moest afleveren. De twee personen in de vrachtwagen zijn aangehouden.

Zes andere locaties werden doorzocht in Songonera la Seca in Murcia, Estepona en Manilva in Málaga, Pulianas en Pinos Puentes in Granada en in Sanlúcar de Barrameda in Cádiz. Hier werden onder meer een pistool geladen met een magazijn, 3 voertuigen, € 100.000 in contanten, twee 300 pk buitenboordmotoren, geldtelmachines en vacuümverpakkingsmachines, evenals 378 kilogram marihuanaknoppen in beslag genomen.

Elke maand een ton marihuana

In totaal zijn elf mensen gearresteerd, vijf Polen en zes Spanjaarden. Daarnaast is er 564 kilo marihuana in beslag genomen bij de ontmanteling van deze grote criminele organisatie, die ongeveer een ton marihuana per maand naar Noord-Europa vervoerde.

Dit vind je misschien ook leuk