Top 10 favoriete restaurants van de Spanjaarden

door admin
Top 10 favoriete restaurants van de Spanjaarden

Wij geven hier de top 10 favoriete restaurants in Spanje van de Spanjaarden zelf: 

1. Can Jubany – Calldetenes (Barcelona) Catalonië

De Catalaanse chef-kok Nandu Jubany, in het bezit van Michelinster, runt dit restaurant, dat in 2021 het favoriete restaurant van de Spanjaarden was. De reden? Een 10 in de beoordelingen en gerechten die traditioneel en modern eten combineren. Op het menu staan streekgerechten zoals cannelloni, rijstgerechten en ‘cap i pota’ (kop en poot van het varken). De gemiddelde prijs per persoon bedraagt 100 euro.

2. Casona del Judío  – Santander, Cantabrië

Een restaurant op een idyllische locatie: een 19e eeuws herenhuis. Hier bereidt chef-kok Sergio Bastard de met Michelinster bekroonde gerechten. Bastard heeft een bijzondere voorliefde voor de wereld van de groenten maar verse vis en kwaliteitsvlees zijn ook een must op hun menu Gourmet (70 euro) en Grand Gourmet (82 euro).

3. Venta Moncalvillo – Daroca de Rioja, La Rioja

De gebroeders Echapresto runnen dit met Michelinster bekroonde restaurant. Carlos is een van de beste sommeliers van Spanje en Ignacio is een expert in de keuken. Op hun twee menu’s van respectievelijk 100 en 120 euro zijn gerechten met paddestoelen, wilde kruiden en wild populair.

4. Cenador de Amós – Villaverde De Pontones, Cantabrië

Er zijn slechts 11 restaurants in Spanje met drie Michelinsterren en Cenador de Amós is er daar één van. Chef-kok Jesús Sánchez opende het restaurant in 1993 ter ere van zijn grootvader en sindsdien is het een al succes dat de klok slaat. Zijn gerechten zijn geïnspireerd op het Cantabrische landschap en zijn menu, met vijf hapjes en vijf voorgerechten, kost 217 euro.

5. L’Ó – Hotel Món Sant Benet – Sant Fruitos De Bages (Barcelona), Catalonië

De fusionkeuken van de met een Michelinster bekroonde chef-kok Iván Margalef in 2013, kent een grote verscheidenheid aan gerechten met een gemiddelde prijs van 50 euro. Geniet er van gerookte kabeljauwsnuit met artisjoktextuur en Iberische ham, van truffelei met spek tot ossenhaas. 

6. Cocina Hermanos Torres – Barcelona, Catalonië

De tweeling Sergio en Javier Torres zwaaien de scepter in dit restaurant met twee Michelinsterren. Het heeft een score van 9,9 op 10 van ‘TheFork’. Hun 20-gangen Revolution menu kost 195 euro. Vis, zeevruchten, vlees, gevogelte en wijnen van topkwaliteit zijn opgenomen in recepten van hoog niveau.

7. Benicarló (Castellón), Valencia 

Nog een zaak met een Michelinster. Chef-kok Raúl Resino, bekend als de ‘chef-visser’, runt een restaurant zonder à la carte menu maar met drie gastronomische menu’s die om de twee maanden wisselen. Vis, zeevruchten en lokale producten uit Maestrazgo en Costa Azahara zijn de ‘must haves’. De gemiddelde prijs bedraagt 73 euro.

8. Quimbaya – Madrid, Regio Madrid

Het wordt omschreven als een typisch Colombiaans eethuis en wordt geleid door chef-kok Edwin Rodríguez, die 25 jaar ervaring heeft. Op 14 december 2021 kreeg Quimbaya zijn eerste Michelinster. Het Hojarasca-degustatiemenu kost 85 euro. Er zijn onder andere arepas (broodjes uit Latijns-Amerika, gebakken van gekookt maïsmeel-deeg), sint-jakobsschelpen, kreeft en eend.

9 Nova – Ourense, Galicië

Een moderne zaak waar men lokale en seizoensgebonden producten combineert. Aan het roer staan twee chef-koks uit Ourense: Julio Sotomayor en Daniel Guzmán. Ze bieden drie degustatiemenu’s aan, afhankelijk van de seizoensgebonden producten. Nova heeft één Michelinster en de gemiddelde prijs is 65 euro.

10 La Costa de José Álvarez – El Ejido (Almería), Andalusië

Ook dit restaurant heeft een Michelinster. Het wordt geleid door chef-kok José Álvarez. Hij veranderde een familiebar in een van de meest prestigieuze restaurants van Almería. Zijn specialiteiten: zeevruchten en groenten. Het degustatiemenu kost 98 euro.

Dit vind je misschien ook leuk