El Corte Inglés sluit twee warenhuizen in Spanje

door admin
El Corte Inglés sluit twee warenhuizen in Spanje

Het gaat om twee gebouwen die aan het einde van 2018 op de lijst stonden van winkels met operationele verliezen en waarvan de verkoopcijfers van het vorige boekjaar op grote afstand bleven van hetgeen door de raad van bestuur. 

Niet vermeld wordt hoe groot de dagelijkse verliezen die in beide warenhuizen werden geleden zijn of de waarde van de verkopen die vanaf nu niet meer gedaan worden. Volgens interne gegevens boekte de winkel Los Arcos een verlies (voor aftrek van belastingen en rentes) van 1,74 miljoen euro. Dat is meer dan de 1,6 miljoen euro in rode cijfers van 2017. 

Bahía Sur boekte operatieve verliezen ter waarde van 1,4 miljoen euro in 2018. Iets beter dan 1,47 miljoen euro in 2017 maar 15 procent meer dan ingeschat met 1,2 miljoen euro. 

Met het afstoten van de twee warenhuizen – die nog tot 30 september aanstaande open zullen blijven – bespaart El Corte Inglés wel op 3 miljoen verlies per jaar, maar loopt anderzijds ook bijna 64 miljoen euro aan verkopen mis. 

Het personeel van de twee warenhuizen zal worden ondergebracht in andere filialen van de keten in beide provincies. Het gaat om 378 werknemers.

Dit vind je misschien ook leuk