Spanje verplicht quarantaine voor reizigers uit Brazilië en Zuid-Afrika

door admin
Spanje verplicht quarantaine voor reizigers uit Brazilië en Zuid-Afrika

Reizigers die afkomstig zijn uit Zuid-Afrika en Brazilië en die aankomen in Spanje moeten in quarantaine om verspreiding van het coronavirus, of de varianten die in deze twee landen hardnekkig om zich heen grijpen, tegen te gaan. Woensdag maakte minister Carolina Darias van Volksgezondheid deze extra maatregel bekend.

Verplichte quarantaine na aankomst in Spanje

Iedereen die uit een van beide landen aankomt op een Spaanse luchthaven moet tien dagen in quarantaine, of zeven dagen wanneer de passagier een negatief testresultaat van een PCR-test kan overleggen.

Bekrachtiging door rechtbank Spanje vereist

Woensdag heeft de Spaanse minister deze afkondiging ter goedkeuring verzonden naar het gerechtshof in Spanje. Deze extra stap, om de verordening door de rechter te laten bekrachtigen, is nodig omdat deze maatregel de grondrechten beperkt en sancties bevat wanneer mensen deze maatregel niet naleven. Het toezicht op deze maatregel zal vallen onder de verantwoordelijkheid van de Spaanse staatsveiligheidsdiensten.

Spaanse minister maakt zich zorgen om nieuwe coronavarianten

Tijdens de persconferentie, na afloop van de interterritoriale gezondheidsraad, liet de nieuwe minister van Volksgezondheid weten zich ernstige zorgen te maken over de ontwikkelingen van de coronapandemie in Spanje. Deze nieuwe maatregel voor mensen afkomstig uit deze twee landen vindt zij dan ook onvermijdelijk.

Enkele honderden mensen in Spanje met varianten van Covid-19

Tot woensdag zijn er – volgens de officiële cijfers van de Spaanse overheid – 613 gevallen met de Britse variant, zes gevallen met de Zuid-Afrikaanse variant en twee gevallen met de Braziliaanse variant van Covid-19 geconstateerd in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk