Spanjaarden slaan massaal aan de ruilhandel om wat bij te verdienen

door admin
Spanjaarden slaan massaal aan de ruilhandel om wat bij te verdienen

Het verhuren van huizen wordt al sinds mensenheugenis gedaan, vooral in landen die zoveel toeristen trekken als Spanje. In tijden van crisis, zoals nu als gevolg van de coronacrisis, zoeken mensen naar andere mogelijkheden om wat extra te verdienen.

Creatieve Spanjaarden

En dat Spanjaarden op dit vlak creatief zijn, blijkt uit voorbeelden in het artikel van de krant 20minutos.es van dinsdag. Elke week worden wel nieuwe platforms gelanceerd waarop mensen hun eigendommen te huur kunnen aanbieden.

We kennen de succesvolle voorbeelden zoals Airbnb, maar ook het verhuren van een fiets, bijvoorbeeld via Moving by Bike, levert sommige mensen 500 tot wel 900 euro per maand op. Voor een camper huren in Spanje, op een platform zoals Yescapa, betalen toeristen zo’n 2.700 euro per maand.

Een privézwembad huren in Spanje

Het blijft echter niet bij vervoersmiddelen. Op een ander platform, genaamd Swimmy, worden zwembaden verhuurd. Eigenaren van zwembaden kunnen deze te huur aanbieden en afhankelijk van de grootte en andere faciliteiten kan een verhuurder zo’n 1.200 euro per maand verdienen, mits hij of zij bereid is om een zwembad in eigen tuin beschikbaar te stellen aan vreemden.

Boottochtjes te huur langs de Spaanse costa’s

Op een platform zoals SamBoat kunnen Spanjaarden hun boot te huur aanbieden. Zo’n boot kan per uur, per dagdeel of hele dagen worden gehuurd en gemiddeld verdienen eigenaren zo’n 200 euro per dag met de verhuur van hun boot.

Abonnement voor een nieuwe garderobe in Spanje

Het blijft niet bij vervoersmiddelen en huizen. Een redelijk nieuwe trend de laatste jaren – een trend die overigens erg populair is in Spanje – is kledingverhuur. Naast een slimme bedrijfsstrategie is dit ook een tegenreactie op de fast-fashionindustrie. Op platforms zoals La Modateca, Ecodicta, Me lo prestas?, La Más Mona, Rental Mode en Pilsow kunnen mensen kleding huren. Handig voor speciale gelegenheden.

Entertainment voor kids 

In tijden van pandemie waarin mensen gedwongen veel thuiszitten wordt ook creatief omgegaan met activiteiten voor kinderen. Vooral wie een tuin heeft, kan profiteren van springkussens die worden verhuurd om de kinderen te entertainen. Voor de mensen met een minder goed gevulde portemonnee worden trampolines, computergames en ander speelgoed verhuurd.

Hoewel ruilhandel al zo oud als de mensheid is, blijkt ook nu weer hoe lucratief het kan zijn je daarop toe te leggen.

Dit vind je misschien ook leuk