Met een oliebol in je hand de leukste trips door Málaga en omgeving plannen

door admin
Met een oliebol in je hand de leukste trips door Málaga en omgeving plannen

Als je gewend bent aan de Nederlandse jaarwisseling kan de Spaanse ietwat sober op je overkomen. Vooral klokslag twaalf uur wanneer de hoeveelheid vuurwerk die in Nederland wordt afgestoken waarschijnlijk vanuit de ruimte te zien is. De dikke rookgordijnen die dan boven dorpen en steden hangen zijn in Spanje nergens te zien. Daar regelen de gemeenten hier en daar wel hun officiële ‘fuegos artificiales’ maar die verdwijnen qua decibellen echt in het niet ten opzichte van hun Nederlandse collega-knallers.

Wat Spanjaarden wel doen is twaalf druiven eten om middernacht. Bij elke klokslag één druif. Lukt je dat zonder je te verslikken, dan wacht je een goed nieuwjaar. Een leuke traditie om aan mee te doen, maar voor wie in Nederland is opgegroeid is oud en nieuw natuurlijk niets zonder oliebollen. Je kunt ze zelf bakken, maar als je dat teveel gedoe vindt, kun je ze aan de Costa del Sol ook bestellen. En wel bij de twee supermarkten van Attent Holandes in Fuengirola en in San Pedro de Alcántara. Het belooft erg druk te worden, dus wil je zeker zijn dat je je tanden kunt zetten in een geurige oliebol op 31 december 2017, bestel ze dan nu. Oliebollen bij Attent Holandes bestellen kan nog tot donderdag 28 december aanstaande.

Geen trek in oliebollen? Dan kun je bij Attent Holandes onder veel meer ook terecht voor vers brood, verse zuivel en vleeswaren zoals rookvlees, snijworst, leverkaas, osseworst of grilworst. In de winkels tref je ook een groot assortiment van Indonesische producten aan. Meer weten? Kijk dan nu op de website of bel voor meer informatie naar Attent Holandes Fuengirola: +34 952 660 613 of Attent Holandes San Pedro de Alcántara: +34 952 784 323.

Málaga-liefhebbers opgelet

Woon je in de buurt van Málaga of ben je hier vaak op vakantie en wil je meer weten van de omgeving? Dan is het boek ‘Málaga, de leukste trips door stad en omgeving’, van Else Beekman een aanrader. Zij woont al bijna vijftien jaar aan de kust en verdiepte zich niet alleen uit eigen interesse, maar ook beroepsmatig in haar nieuwe land. Ze neemt je in het boek mee door stad en achterland en toont niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden, maar gaat ook regelmatig van het gebaande pad af en in op de cultuurhistorische context van zaken. De gids Málaga is nu verkrijgbaar bij Attent Holandes in Fuengirola en in San Pedro de Alcántara.

‘Málaga, de leukste trips door stad en omgeving’ verscheen bij uitgeverij Edicola, is rijk geïllustreerd, bevat 160 pagina’s en kost 19,95 euro. Plan zo al knabbelend aan een oliebol, zittend in de zon met de Málaga gids op schoot de leuke trips die je in 2018 gaat maken! Mocht je niet in de buurt zijn van Attent Holandes, dan kun je het boek ook via deze link bestellen.

Dit vind je misschien ook leuk