Volg de Spaanse voetbalcompetitie La Liga Santander

door admin
Volg de Spaanse voetbalcompetitie La Liga Santander

La Liga is een van de sterkste voetbalcompetities op aarde. De Primera División wordt volgens het IFFHS als beste Europese voetbalcompetitie gezien en het is de sterkste competitie in Europa volgens de UEFA-coëfficiënten. Twintig clubs strijden om de fel begeerde titel van landskampioen. FC Barcelona werd landskampioen van het seizoen 2017/2018. De onderste drie clubs degraderen en worden vervangen door de bovenste drie uit de Segunda División A.

Sinds de jaren vijftig waren het vooral de clubs Real Madrid en FC Barcelona die er met de landstitel vandoor gingen. Real Madrid presteerde dat 33 keer en Barça wist 25 keer die titel de halen. Ook clubs als Athletic de Bilbao, Valencia, Real Sociedad en Real Betis werden landskampioen. La Liga eindigt op 19 mei 2019 nadat er 380 wedstrijden zijn gespeeld.

De Spaanse voetbalcompetitie dankt zijn wereldwijde roem niet in de laatste plaats aan de continu sterke prestaties van clubs als Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, FC Sevilla en Athletic de Bilbao. Deze stonden de afgelopen jaren allemaal in belangrijke Europese finales en wonnen grote prijzen. Dat er ook nog levende legendes in deze competitie meespelen zoals Cristiano Ronalda (tot vorig jaar bij Real Madrid) en Lionel Messi (FC Barcelona) draagt nog bij aan de wereldwijde roem van de Spaanse voetbalcompetitie. Messi, sinds 2004 bij FC Barcelona, werd all time topscorere met maar liefst 383 doelpunten, gevolgd door Cristiano Ronaldo die tot 2018 310 doelpunten maakte voor Real Madrid. Ronaldo speelt dit seizoen bij het Italiaanse Juventus. Op drie staat de speler Telmo Zarra van Atlético Madrid met 234 doelpunten tussen 1981 en 1994.

Wedstrijden worden tegen betaling uitgezonden door Movistart+. Vanwege de televisierechten worden de competitiewedstrijden verspreid gespeeld van donderdagen tot en met soms maandag aan toe. Naast Movistar+ zullen ook telecombedrijven Orange en Jazztel het voetbal in Spanje aanbieden.

Op dit moment spelen twee Nederlanders in de Spaanse Liga, te weten Jasper Cillessen bij FC Barcelona en Quincy Promes bij Sevilla FC en de twee Belgen Thomas Vermaelen bij Barça en Thibaut Courtois bij Real Madrid.

Geld verdienen met de Primera División

Dankzij de roem van de grote Spaanse clubs waar stervoetballers spelen is wedden op de Primera Division/La Liga erg populair. Met de kans om er leuke bedragen mee te winnen wordt het volgen van de competitie extra leuk. Ook omdat er doordat er zoveel relatief sterke clubs aan meedoen in elke speelronde altijd verrassingen mogelijk zijn. Volg hier alle real time uitslagen en standen van La Liga.

Dit vind je misschien ook leuk