Een zonnige vakantie op het heerlijke Gran Canaria

door admin
Een zonnige vakantie op het heerlijke Gran Canaria

Als een van de Canarische Eilanden biedt Gran Canaria in Spanje je vele mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Het eiland heeft meer dan 80 stranden, fraaie natuurgebieden, mooie steden en nog veel meer. De meest bekende plaats is waarschijnlijk Las Palmas de Gran Canaria, wat tevens de hoofdstad van het eiland is. Maar er zijn nog zoveel meer plekken die zeker moeite waard zijn om te bezoeken! Denk bijvoorbeeld aan een vakantie naar Maspalomas. Dit staat bekend om haar prachtige zandduinen en je kunt er zelf met een kameel een tocht door de woestijn maken. Ook kun je hier kiezen uit de mooiste accommodaties. Bekijk de bezienswaardigheden en attracties van Gran Canaria hieronder en ontdek het eiland zelf!

Las Palmas de Gran Canaria

De meeste mensen komen naar de Spaanse eilanden voor zon, zee en strand. Dit is dan ook iets wat Las Palmas je onder veel meer kan bieden. Het noordelijke gedeelte van de stad heeft een drie kilometer lang strand waar je bijna het hele jaar door kunt genieten van de zon. In de zuiden zijn voornamelijk stranden te vinden waar mensen komen om te surfen. Daarnaast biedt de stad gezellige straten gevuld met winkels, cafés en restaurants. Ook zijn er musea, zoals het bijzondere museum over Columbus en zijn reis rond de wereld. Erg interessant! Daarnaast kun je genieten van de prachtige architectuur en een super vriendelijke bevolking.

Maspalomas

Maspalomas is het op een na langste strand van Gran Canaria, en is vooral beroemd om haar uitgestrekte duinen. Mocht je van wandelen houden, dan zit je hier ook goed! Vanuit Playa del Inglés zijn drie mooie wandelroutes beschikbaar via welke je de omgeving goed kunt verkennne. Daarnaast is het mogelijk om op een kameel een tochtje door de woestijn te maken en vervolgens bij een lagune met kristalhelder water te stoppen. Naast je strandvakantie kun je in Maspalomas dus ook eindeloos genieten van de natuur. De stad zelf is een levendige badplaats met vele verschillende soorten accommodaties die aan ieders wensen voldoen. Je kunt kiezen uit vele verschillende bungalows en comfortabele hotels. Mocht je met je gezin op vakantie zijn, ontdek dan ook het Aqualand van Maspalomas voor uren waterplezier!

Puerto Mogan

Puerto Mogan is een kustplaatsje, gelegen aan de zuidkant van het eiland. Het is een schattig klein dorpje waar je komt voor je rust. Er is een klein strand en de plaats zelf straalt een wat chique sfeer uitvanwege de typische architectuur met wit geschilderde huizen, prachtige bloementuinen en kleine bruggetjes over de grachten die je overal kunt vinden. Puerto Mogan is dus ook een ideale bestemming voor een dagtripje. Ben je met je partner op vakantie? Sla deze romantische plek dan zeker niet over!

Zie jij een vakantie op dit zonnige eiland met haar mooie stranden, natuur en steden wel zitten? Boek dan snel jouw accommodatie,en ga genieten van alles wat het eiland je te bieden heeft!

Dit vind je misschien ook leuk