Op vakantie in Lanzarote; deze plaatsen moet je bezoeken

door admin
Op vakantie in Lanzarote; deze plaatsen moet je bezoeken

Maar buiten natuur is Lanzarote ook een van de meest culturele Canarische eilanden en is het werk van de beroemde artiest César Manrique overal te zien. Kortom; tijdens een vakantie naar Lanzarote hoeft je je geen moment te vervelen. De volgende plekken mag je niet overslaan tijdens je bezoek:

Haria

Dit typische Spaanse dorpje wordt ook wel gezien als het mooiste dorp van Lanzarote. Hoewel het klein is qua omvang, kun je meteen verliefd worden op zijn schattige huisjes met felgekleurde luiken, de prachtige landelijke omgeving, de hoge palmen en de Noord-Afrikaanse sfeer. Bezoek de lokale ambachtelijke markt op zaterdagochtend, snuif de geur op van eucalyptusbomen en geniet van de rust. Wil je een vakantiehuis huren in Spanje, dan is de omgeving van Haria de perfecte locatie! 

Cueva de los Verdes

Wie van grotten houdt mag deze spectaculaire plek in Lanzarote niet vergeten te bezoeken. De Cueva de los Verdes bestaat uit een doolhof van grotten die vroeger door bewoners van het gebied werden gebruikt als geheime schuilplaats voor piraten. Hier bevinden zich bovendien de langste lavagrotten ter wereld, namelijk de Tunel de Atlántida. De indrukwekkende rotsformaties kunnen bezocht worden met een gids.

Arrecife

Arrecife is de hoofdstad van Lanzarote en ligt aan de zuidkant van het eiland. Het is de toegangspoort tot de meest prachtige stranden en de adembenemende vulkanische landschappen van Lanzarote. Daarnaast is Arrecife de geboorteplaats van de beroemde architect en kunstenaar César Manrique. Hij ontwierp in de jaren 70 en 80 de meeste topattracties op het eiland. Er is altijd wel wat te beleven in het bruisende Arrecife en jong en oud kunnen zich hier prima vermaken!

Timanfaya National Park

In het zuidwesten van Lanzarote ligt dit bijzondere Nationale Park in een surrealistisch vulkanische landschap. Een echte must wanneer je in Lanzarote bent! Het park beslaat een kwart van het hele eiland en is ontstaan tijdens de bijna continue vulkaanuitbarstingen die tussen 1730 en 1736 plaatsvonden. Timanfaya is genoemd naar de nog enige actieve vulkaan die op Lanzarote over is en het park kan op eigen houtje of met een professionele gids worden bezocht. Laat je betoveren!

La Graciosa

Naast de 7 Carnarische eilanden is er nog een kleine archipel die er eigenlijk ook bij hoort en ook wel het 8e Canarische eiland wordt genoemd. La Graciosa is een klein paradijs en bestaat uit zand, vulkanische kegels en de twee kleine dorpen Pedro Barba en Caleta del Sebo. Hier wonen nog steeds enkele van de lokale inwoners  (ongeveer 600 mensen) van het eiland. Het leven op la Graciosa is vredig, rustig en authentiek en je kunt je hier even helemaal afzonderen van de buitenwereld. Er vaart dagelijks een veerpot tussen Lanzarote en la Graciosa. 

Yaiza

In het zuiden van Lanzarote ligt Yaiza; een stad die bekend staat om zijn verzorgde en nette uiterlijk. De stad heeft zelfs verschillende “Tidy Towns” wedstrijden heeft gewonnen. De traditionele witte huizen steken af tegen de zwarttinten van het vulkanische landschap, wat een magisch effect geeft. De tuinen en straten staan vol met kleurrijke bloemen en planten en oude tradities leven voort bij de vriendelijke inwoners. Laat je verrassen door de prachtige architectuur in de typische “Lanzarote stijl”en andere historische monumenten.

Playa de los Papagayos

Een mooi strand mag natuurlijk ook niet ontbreken in het rijtje. Dit strand, ook wel strand van de papegaaien genoemd, ligt in het prachtige natuurgebied Los Ajaches en wordt gezien als het mooiste strand van Lanzarote Hierdoor is het er vaak druk, maar wanneer je buiten het hoogseizoen gaat is er altijd wel een plekje te vinden. Ondanks de drukte is het nog steeds niet verpest door het toerisme en blijft het een magische plek op het eiland door zijn afgelegen ligging. Genieten!

Genoeg mooie plaatsen om te bezoeken op het mooie Lanzarote dus. Pak je koffers alvast maar in en ga een heerlijke zon vakantie tegemoet op dit bijzondere Spaanse eiland!

Dit vind je misschien ook leuk