Gouden regels voor handelen in crypto vanuit Spanje

door admin
Gouden regels voor handelen in crypto vanuit Spanje

Voordat je gaat investeren in cryptocurrency zoals bItcoin, is het goed om een aantal dingen vast te stellen. Daarmee voorkom je dat je in een keer veel geld kunt verliezen, of door je onervarenheid veel te veel risico neemt. Kijk daarom goed naar de onderstaande gouden regels voor het investeren in crypto en pas deze toe waar mogelijk.

Kies voor meerdere crypto valuta

Bij het samenstellen van een portfolio doe je er goed aan voor verschillende digitale valuta te kiezen. Als er dan met een bepaalde cryptomunt iets fout gaat, ben je niet direct al je geld kwijt. Eigenlijk verspreid je hiermee dus je winstkansen. Daarbij kun je best een gokje nemen door een klein deel te investeren in een wat nieuwere crypto, of eentje met een lage marktkapitalisatie. Het grootste deel van je portfolio kan echter het beste bestaan uit bekende crypto valuta die gebouwd zijn op stevige fundamenten en al wat langer meegaan.

Laat je niet gek maken

Als je elke dag, elk uur en elke minuut naar de koersen kijkt, kan dat je soms aardig gek maken. En dat heeft bij veel investeerders als gevolg dat ze domme dingen gaan doen. Om dit te voorkomen doe je er dan ook goed aan niet mee te gaan in de waan van de dag. De cryptomarkt is nu eenmaal erg volatiel, maar laat je hierdoor niet gek maken.

Bepaal je doelen van tevoren

Wanneer je op een website als bitcoincode app gaat handelen, is het altijd goed om van tevoren je doelen vast te stellen. Hiermee voorkom je dat je gaat traden op momenten dat dit niet handig is, en weet je precies wanneer je uit of in kunt stappen. Je kunt dit zelfs van tevoren vastleggen, zodat er automatisch aan- of verkooporders in gang worden gezet wanneer de prijs van geselecteerde digitale valuta’s een bepaald punt bereikt. Op die manier hoef je ook zelf niet continu de markt in de gaten te houden, en wordt het makkelijker er afstand van te doen.

Neem soms een stapje terug

In het Engels zegt men vaak: ‘when in doubt, zoom out’. Dit betekent eigenlijk niets meer dan dat je, wanneer je twijfelt in je investering, even een stapje terugneemt en kijkt naar het koersverloop van de afgelopen jaren. Daaruit wordt namelijk duidelijk dat digitale munten zoals Bitcoin in de loop der jaren alleen maar meer waard zijn geworden. Een slechte dag met een flinke daling in de koers zegt voor op de lange termijn dus vaak helemaal niets.

Leg niet meer in dan je kunt missen

Deze regel zien we altijd weer terugkomen als het om investeringen gaat. Misschien is dee in het geval van de crypto markt echter nog wel relevanter dan ooit. Je moet namelijk nooit met meer geld beleggen dan je kunt missen. Hiermee voorkom je allerlei problemen zoals het niet meer kunnen betalen van je vast lasten. Elke dag is anders in crypto en dat betekent dat de prijzen flink kunnen schommelen. Daardoor is er een groter risico dat je veel geld kunt verdienen, maar ook kunt verliezen. Wees daarom voorzichtig en zet niet meer in dan je kunt missen.

Dit vind je misschien ook leuk