Top 5 populairste bestemmingen om in Europa te bezoeken

door admin
Top 5 populairste bestemmingen om in Europa te bezoeken

Binnen Europa zijn er namelijk veel bestemmingen te vinden, die allemaal weer hun eigen aantrekkingskracht hebben. In dit artikel hebben we voor je op een rijtje gezet welke vijf bestemmingen binnen Europa wereldwijd het meest populair zijn.

1. Amsterdam

In de afgelopen jaren is Amsterdam de andere Europese steden razendsnel voorbij gegaan als populairste vakantiebestemming. Dit komt voornamelijk doordat andere steden te duur en te druk zijn geworden. Zo is de rent studio Amsterdam nog redelijk laag vergeleken bij die in andere grote Europese steden. Als je voor een langere tijd in de stad wil verblijven kun je via Rentola zoeken naar een studio. Vul in dat je op zoek bent in Amsterdam, wat je budget is en naar hoeveel kamers je op zoek bent. Je krijgt dan een overzicht te zien met alle studio’s die op dat moment beschikbaar zijn, met daarbij een foto en een beschrijving.

Daarbij is het imago van Amsterdam ook flink opgeschoond. Steeds minder mensen denken bij Amsterdam alleen aan feesten, blowen en het Red Light District. Velen komen om een bezoek te brengen aan een van de vele musea of om te eten in een van de 25 restaurants met een Michelinster.

2. Parijs

Uiteraard kan de stad van de liefde niet ontbreken in dit lijstje. Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent, in Parijs vind je het allemaal. Van de beste restaurants tot aan de mooiste musea en de meest luxe winkels. Ook als je maar een dag of twee de tijd hebt, kun je een flink deel van de stad zien. Het metrosysteem is heel handig en brengt je binnen no time van de ene naar de andere plek. Bij mooi weer kun je ook heel gemakkelijk te voet langs alle belangrijke bezienswaardigheden gaan.

Houd er wel rekening mee dat de meeste Fransen nog niet zo thuis zijn in de Engelse taal. Je doet er verstandig aan om een paar woordjes Frans te leren voordat je vertrekt, zodat je in ieder geval je croissant en je koffie kunt bestellen.

3. Londen

Sinds de Brexit heeft de Britste hoofdstad flink wat op de populariteit moeten inleveren, maar dat heeft aan de inhoud van de stad natuurlijk niks afgedaan. Als je er eenmaal bent kun je winkelen tot je erbij neervalt en typische bezienswaardigheden zoals de Big Ben, The Tower of London, Buckingham Palace en Palace of Westminster bekijken. Ook in Londen werkt het metrosysteem goed, tegenwoordig kun je zelfs met je contactloze bankpas in- en uitchecken voor je reis.

Kijk van tevoren altijd goed naar de weersvoorspellingen als je Londen wil bezoeken. Zelfs in de zomer kan het in Londen flink wat kouder zijn dan in de rest van Europa. Het regent er vaker wel dan niet en als je geen paraplu hebt meegenomen kan dat je planning flink door de war schoppen.

4. Barcelona

Jarenlang stond Barcelona bovenaan het lijstje met populairste bestemmingen. Met de perfecte combinatie van de stad en het strand kan dat ook bijna niet anders, maar door het massatoerisme heeft Barcelona ook wat van de aantrekkingskracht verloren. De stad is redelijk compact en daardoor kan je de drukte al snel als overweldigend ervaren. Denk van tevoren goed na over de periode waarin je wil reizen, de periodes buitenom de vakanties zijn vaak een stuk rustiger. Als je weinig interesse hebt in het strand, kun je bijvoorbeeld in het begin van oktober naar Barcelona afreizen.

Denk binnen de stad ook eens buiten de gebaande paden. Natuurlijk is de bekende Ramblas heel mooi, maar op nog geen tien minuten lopen vind je ook de wijk Raval. Hier zijn in de laatste jaren ontzettend veel nieuwe bars en restaurants geopend die nog niet iedereen weet te vinden. Wees creatief en je zal het gevoel hebben dat je de stad helemaal voor jezelf hebt.

5. Reykjavik

De IJslandse hoofdstad Reykjavik is misschien niet de eerste bestemming die je te binnen schiet als je aan een vakantie denkt, maar toch wint deze stad de laatste tijd flink aan populariteit. Op het gebied van architectuur is er in de stad ontzettend veel te zien, zoals de Harpa Concert Hall, The Sun Voyager Sculpture en de Hallgrimskirkja Church. Aan het einde van de dag kun je het bruisende nachtleven van de stad verkennen, clubs en bars zijn in de weekenden open tot vijf uur in de ochtend. Daarbij zit alles ook redelijk dicht bij elkaar, waardoor je gemakkelijk van de ene naar de andere locatie kunt hoppen.

Buiten de stad is er ook veel te doen, binnen een uurtje ben je bij de Blue Lagoon, een verwarmde lagune waar je de hele dag kunt relaxen. Ook kun je vanuit de stad een bustour boeken om het Noorderlicht te gaan bekijken. Voor de echte avonturiers is er ook het lokale eten, zo kun je bijvoorbeeld de IJslandse hotdog proberen of zelfs een broodje met gefermenteerde haai.

Dit vind je misschien ook leuk