Is het nodig om in Spanje een particuliere zorgverzekering af te sluiten?

door admin
Is het nodig om in Spanje een particuliere zorgverzekering af te sluiten?

In Spanje heb je immers ook recht op de publieke zorg, de Seguridad Social, via een pensioen vanuit Nederland, een werkgeverscontract of het zelfstandig ondernemerschap in Spanje. De publieke zorg in Spanje staat bekend als een van de betere in de wereld. Door het toenemend aantal gebruikers en de bezuinigingen op het zorgbudget die de regering tijdens de crisis heeft doorgevoerd, wordt er steeds meer gekort op personeel en apparatuur. Hierdoor zijn de wachttijden nog langer dan die voorheen al waren. Waar de wachttijd voor een standaardoperatie eerder nog 76 dagen was, is deze nu al 100 dagen geworden.

De vraag is dan ook hoe lang de hoge kwaliteit van zorg nog behouden kan worden. Immers als je al lang moet wachten voor je een afspraak bij een specialist krijgt en vervolgens weer lang moet wachten op een operatie, kan een aandoening die in eerste instantie niet zo ernstig was dat uiteindelijk wel worden. Bij veel kwalen geldt hoe eerder laten behandelen, hoe beter.  

Vrije artsenkeuze

Een ander aspect van belang is dat je in de publieke zorg niet de artsen, specialisten of ziekenhuizen kunt kiezen. De huisarts wordt aangewezen, doorgaans op basis van woonadres, en deze wijst op zijn beurt weer de specialist aan. Een second opinion krijgen is dus geen optie, wat er wel is in de particuliere zorg. Daar heb je geen doorverwijzing nodig en wanneer je twijfelt aan de juistheid van de bevindingen van een arts of specialist, ben je vrij om naar een ander te stappen voor die second opinion.

Talen

Ook spreken veel artsen en specialisten in de particuliere zorg meerdere talen, wat met name prettig is voor in Spanje residerende buitelanders die het Spaans niet of onvoldoende beheersen om hun eventuele kwalen goed over te brengen. Bovendien ben je als je gezondheid je in de steek laat, kwetsbaar en is het op zo’n moment fijn om in je eigen taal of minstens in een tweede taal (bijvoorbeeld het Engels) die je goed beheerst geholpen te worden. Kortom: een particuliere zorgverzekering biedt je snelheid, persoonlijke aandacht en toegang tot de meeste moderne en gespecialiseerde gezondheidszorg. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van particuliere zorg in Spanje, neem dan vrijblijvend contact op met Hypotienda, sinds 2004 een van de belangrijkste spelers op het gebied van verzekeringen (en hypotheken) in Spanje. Kijk voor meer informatie ook op de website. Wie vóór 31 juli besluit een particuliere zorgverzekering af te sluiten ontvangt 20% korting op de premie!

Dit vind je misschien ook leuk