Boswachters binden dode wolf vast aan auto

door admin
Boswachters binden dode wolf vast aan auto

López de Uralde was van 2001 tot 2010 woordvoeder van Greenpeace Spanje en is tegenwoordig co-woordvoerder van de linkse regeringspartij Unidos Podemos. Volgens de politicus hebben boswachters in Asturië afgelopen dinsdag een wolf gedood en vervolgens met zijn poten vastgebonden aan een auto.

Tijdens een tussenstop bij een bar konden voorbijgangers zien hoe de wolf respectloos was vastgebonden aan het reservewiel van de auto. López de Uralde wil aan de rest van de wereld deze ‘heldendaad’ laten zien door een foto van de wolf op zijn twitteraccount te plaatsen. De foto is viraal gegaan en gebruikers van social media reageerden geschokt. Ook dierenorganisatie Pacma en de beroepsvereniging van milieuagenten in Asturias Agumnpa vinden de gebeurtenis betreurenswaardig.

Agumnpa

Volgens Agumnpa moeten de taken die aan de milieuagenten zijn toevertrouwd professioneel, zorgvuldig en voorbeeldig worden uitgevoerd. Overheidsambtenaren zijn verplicht om hun taken met fatsoen en respect uit te oefenen, zoals de instandhouding van de wolvenpopulatie. Daarom veroordelen zij beelden zoals die van de week in de media zijn verschenen.

Naar eigen zeggen zijn ze echter slecht verdeeld, slecht georganiseerd, beschikken ze over weinig middelen, is er geen werkprotocol, is er nauwelijks coördinatie tussen verschillende werkgebieden en is er veel onenigheid tussen collega’s onderling. Dit is de ongelukkige en onhoudbare situatie waarin ze zich bevinden. De organisatie eist dat de administratie werkprotocollen en handelingsrichtlijnen opstelt om verdere organisatorische chaos te voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk