Personeel Amazon Spanje roept op tot boycot op Black Friday

door admin
Personeel Amazon Spanje roept op tot boycot op Black Friday

Het is precies de week van het jaar waarin Amazon Spanje het meest verkoopt, die door het personeel wordt aangegrepen om hun punt te maken. Het gaat om werknemers die het logistiek centrum in San Fernando de Henares (Madrid) bemannen. 

Al maandenlang liggen de werknemers in de clinch met het bedrijf. Ze willen betere arbeidsomstandigheden en opnieuw onderhandelen over een eigen CAO. Op dit moment werken ze op basis van een sectoriale CAO die voor hen niet gunstig is.

Sinds de eerste staking in Spanje in maart 2018, zijn er diverse dagen geweest waarop het personeel zijn werk neerlegde. Nu willen ze hetzelfde doen op vrijdag 23 en zaterdag 24 november, tijdens de Puente de la Constitución van 7 en 9 december, voor de dagen 15 en 30 december en 3 en 4 januari. De laatste zijn ook belangrijke dagen voor de commercie omdat Spanjaarden dan nog hun laatste kado’s kopen voor Driekoningen, de Spaanse ‘sinterklaasavond’. 

Consumenten vragen zich af waarom het personeel oproept tot een boycot, want hoe meer er verkocht wordt, hoe meer het bedrijf voelt dat het personeel niet werkt. Volgens het personeel huurde Amazon tijdens de eerdere staking tijdelijk extern personeel in om de gaten te dichten en alle gekochte producten gewoon op tijd bij de klant af te kunnen leveren. 

Dit vind je misschien ook leuk