Spanje verwijdert scheermesprikkeldraad bij grenzen Melilla en Ceuta

door admin
Spanje verwijdert scheermesprikkeldraad bij grenzen Melilla en Ceuta

Dit werd bevestigd door minister Fernando Grande-Marlaska van Binnenlandse Zaken tijdens een interview in het programma Los Desayunos van de Spaanse publieke omroep TVE. Daarbij zullen de grensposten worden verbeterd door er intelligente grensposten van te maken. De minister benadrukte dat zijn regering een ‘immigratiepolitiek heeft opgepakt die absoluut was blijven liggen’. 

Concertinas

Prikkeldraad wordt veel gebruikt voor het beschermen van installaties. Hierbij wordt vaak gebruikgemaakt van spiraalvormige rollen prikkeldraad die als een harmonica uiteen worden getrokken. Eenmaal ontplooid, vormt de draad een cilinder die concertina wordt genoemd. En deze concertinas zijn aangebracht.

Het scheermesprikkeldraad wordt naar verluidt vervangen door metalen platen en draaiende cilinders op het hoogste gedeelte van de hekken, waarmee voorkomen wordt dat de migranten zich daaraan kunnen vastklampen.

De vernieuwing moet de grens verstevigen en het aantal verwondingen onder migranten minimaliseren. Met de metalen platen moet worden voorkomen dat migranten haken gebruiken om grip te kunnen krijgen op de hekken, zoals nu wel gebeurt met de hekken van metalen gaas. De draaiende cilinders voorkomen dat migranten die het wel is gelukt bovenop te komen daar kunnen blijven zitten om de andere kant te bereiken.

Dit vind je misschien ook leuk