Spaanse topkok viraal met video over vis met veel plastic in ingewanden

door admin
Spaanse topkok viraal met video over vis met veel plastic in ingewanden

Hij deelde een video van zijn Mexicaanse collega Ricardo Muñoz Zorita waarin beelden te zien zijn van een vissers die vijf doppen in verschillende maten, resten van plastic flessen, een kam en andere plastic resten uit de ingewanden van één vis verwijdert. In de video gaat het om de vis dorade, een een familielid van de zeebrasems en een van de meest geconsumeerde vissen ter wereld. ‘Zodat ze kunnen zien hoe slecht de wereld eraan toe is’, is het commentaar van Muñoz Zorita erbij. Om daaraan toe te voegen: ‘We zijn de planeet Aarde aan het vermoorden, ons thuis’.

‘Dit is heel erg, heel verschrikkelijk en heel beangstigend..’ was het commentaar van de chef en eigenaar van het Madrileense restaurant DiverXo met drie Michelinsterren. Met de video, die in Spanje meteen viraal ging, wil de maker ervan bewustzijn creëren om te stoppen met het gebruik van plastic en het dumpen van plastic afval in de zeeën.

Muñoz beoogde hetzelfde doel en kreeg sinds hij de video deelde via zijn Twitterpagina al 14.757 retweets en 12.000 likes. Andere chefs zoals Sergi Arola reageerde eveneens geschokt op het bewijs hoe we onze oceanen aan het vernietigen zijn: ‘Madre mía… waar zijn we aangekomen!!!!’

Afgelopen maart keurde het Europese parlement een akkoord goed om een einde te maken aan het plastic voor eenmalige gebruik in 2021. Producten gemaakt van wegwerpplastic zoals borden, bestek, rietjes en wattenstaafjes worden verboden. De maatregel zal helpen de hoeveelheid afval die de zee bereikt en de plastic soep te verminderen.

Dit vind je misschien ook leuk