Grondpersoneel van Iberia in Spanje gaat acht maandagen staken

door admin
Grondpersoneel van Iberia in Spanje gaat acht maandagen staken

De vakbond UGT heeft niet alleen alle 4.500 leden die bij Iberia werkzaam zijn tot de staking opgeroepen, maar ook een beroep gedaan op de rest van de vakbonden die werknemers van de vliegmaatschappij vertegenwoordigen zoals CCOO, USO, CGT, CTA en ASETMA. Bij Iberia zijn 13.000 mensen werkzaam als grondpersoneel. Deze werken verspreid over verschillende gebieden zoals bagagehandling, technische afdelingen en de centrale diensten.

De staking is afgekondigd nadat Iberia een uitstel aankondigde van de onderhandeliongen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) in reactie op een eerder door de UGT aangekondigde staking van vier dagen op vier Spaanse luchthavens. Volgens de woordvoerder van de vakbond is dit in strijd met het recht op staking. De andere vakbonden hebben nog niet laten weten of ze zich bij de staking op acht maandagen zullen aansluiten of dat ze eigen stakingen gaan organiseren.

Staking Barcelona-El Prat van 21 tot 24 september

De staking van het grondpersoneel van Iberia komt bij de voorgenomen staking van het grondpersoneel van het vliegveld Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, voorzien van 21 tot 24 september, precies tijdens de La Mercè-feesten.  

Dit vind je misschien ook leuk