NASA foto van Canarische eilanden beeld van het jaar?

door admin
NASA foto van Canarische eilanden beeld van het jaar?

Elk jaar kiest de NASA 32 foto’s uit die vanuit de ruimte verschillende plekken op de planeet vastleggen. Vervolgens organiseert de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie verschillende stemrondes waar dan de helft van de foto’s afvallen. Tot vrijdag kan hier gestemd worden op de vier foto’s, waar er dan twee van over blijven voor de finale.

De foto van de Canarische Eilanden neemt het op tegen een infographic die inzicht geeft in de vervuiling in de wereldzeeën afkomstig van de scheepvaart. Verontrustend is het te zien dat de donkerste kleur rood de gehele kust van Spanje en Portugal omvat, alsook die van Nederland en België. De andere twee foto’s zijn van vulkanen. Een van de Etna in Italië die actief is en een van de vulkaan Kliuchevkoi in Russich Siberië. 

Het lijkt alsof de zeven Canarische Eilanden drijven op de Atlantische Oceaan. Dit komt doordat een stevige wind uit het noorden de zee wild richting de eilanden laat bewegen. Ten zuiden van de eilanden ontstaat dan relatieve kalmte die in samenspel met de wolken een fraai effect opleveren.

Vorig jaar won een foto van de ondergrondse vulkaanuitbarsting bij het Canarische eiland El Hierrode wedstrijd. 

Dit vind je misschien ook leuk