Blauwe haaien gespot vlakbij stranden Barcelona

door admin
Blauwe haaien gespot vlakbij stranden Barcelona

Eerst zagen reddingswerkers op het strand van Masnou een anderhalf meter lange blauwe haai. Deze naderde in hun optiek zo dicht de zwemmende mensen bij het strand dat dit onmiddellijk met hulp van agenten van de Mossos D’Esquadra werd afgesloten, zo meldden medewerkers van het plaatselijke Rode Kruis tegen diverse Spaanse media.

Bij een inspectie met twee boten, een van het Rode Kruis en een van de kustwacht voor de Costa de Maresme (tussen Barcelona en Matarò) zagen de reddingswerkers dat het niet om één haai, maar om drie exemplaren van de blauwe haai ging. Uiteindelijk werden de stranden Masnou, Ocata (ook in Masnou), Ponent, Descàrrega, Pla de l’Os en Bellamar in Premià de Mar uit voorzorg afgesloten en wapperde er de rode vlag.

Blauwe haai

De Prionace glauca, ook wel ‘blauwe haai’ genoemd, is een haai uit de familie der requiemhaaien (ook wel roofhaaien, Carcharhinidae). Deze haaien zijn verantwoordelijk voor de meeste aanvallen op mensen. Experts zeggen dat deze haai niet agressief is en gemakkelijk met een klap of stoot afgeweerd kan worden. Wel staat de haai er bekend om dat hij agressief kan worden wanneer hij zich bedreigd voelt. 

De haai geeft de voorkeur aan koudere wateren en kunnen grote afstanden afleggen. Ze komen voor in de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Indische Oceaan. Soms worden ze gesignaleerd in de Noordzee en in de Middellandse Zee, zoals in het geval van gisteren. Langs alle genoemde stranden wappert sinds woensdagochtend weer de groene vlag.

Dit vind je misschien ook leuk