Felipe VI neemt maatregelen om koningshuis te moderniseren

door admin
Felipe VI neemt maatregelen om koningshuis te moderniseren

Zo zullen de koninklijke financiën vanaf nu worden doorgelicht door een extern bedrijf en ook inzichtelijk gemaakt worden voor het volk middels publicatie. Iedereen die werkt voor het koningshuis moet zich houden aan een nieuwe gedragscode.

De leden van de koninklijke familie mogen buiten hun officiële taken geen andere werkzaamheden meer verrichten. Dit geldt dan voor koningin Letizia, de voormalige koning Juan Carlos en zijn vrouw Sofía en de dochters van Felipe en Letizia, de kroonprinses Leonor en haar zusje Sofia. Tot slot zullen ook de regels rond giften aan leden van het koningshuis strenger worden. De zussen van koning Felipe zullen geen officiële taken meer hoeven te verrichten. Zij behoren niet meer tot de koninklijke familie maar zijn familie van de koning. De prinsessen Elena en Cristina zullen slechts zo nu en dan worden gevraagd aan iets deel te nemen. Hier staat echter geen financiële vergoeding tegenover.

De huidige koning lijkt met de nieuwe gedragscodes het imago van de Spaanse monarchie op te willen poetsen, zo is te lezen in diverse Spaanse media.

Dit vind je misschien ook leuk