Bask in quarantaine in Bilbao om mogelijk ebola-virus

door admin
Bask in quarantaine in Bilbao om mogelijk ebola-virus

Testen moeten uitwijzen of hij daadwerkelijk is besmet. Op dit moment ligt hij in het Basurto ziekenhuis in de Baskische hoofdstad. Volgens de gezondheidsautoriteiten in het Baskenland is er ‘geen enkele reden voor enig alarm omdat alle protocollen nauwkeurig worden gevolgd’. 

Maandag werd een patiënt in Alicante ontslagen uit het ziekenhuis waar hij in quarantaine was geplaatst in afwachting van de testresultaten. Hij bleek niet besmet te zijn. 

Eerder deze maand overleed de Spaanse priester die werkzaam was voor een ontwikkelingsorganisatie in Afrika aan de gevolgen van Ebola. Hij werd ziek en wel gerepatrieerd naar een ziekenhuis in Madrid. Ondanks dat hij een experimenteel medicijn kreeg toegediend, overleed hij aan de gevolgen van de besmetting.

Naar aanleiding van de ziekte van de Spaanse priester heeft een woordvoerder van de Wereld Gezondheidsorganisatie gezegd dat het risico op een ebola-besmetting in Spanje ‘praktisch nul is’. ‘De medewerkers in de Spaanse gezondheidszorg zijn goed opgeleid om met het virus om te gaan’.

Dit vind je misschien ook leuk