Het populairste strand van Spanje is….

door admin
Het populairste strand van Spanje is....

Het beroemde strand van San Sebastián, La Concha bijvoorbeeld staat pas op de 13e plaats met 6.584 punten. Het strand dat tot nummer 1 werd verkozen, vinden we niet op de Canarische Eilanden of op Ibiza, maar het ligt in Galicië (La Coruña). 

Vanaf half juni konden stemmen worden uitgebracht. De redactie van 20Minutos had van de tien kustregio’s vast 8 stranden voorgeselecteerd. Daarbij konden lezers nog hun eigen favoriete strand toevoegen, als dat er niet bij stond. Er werden 95 stranden toegevoegd. Het blijft moeilijk kiezen in een land met bijna 5.000 kilometer kustlijn. En natuurlijk zijn dit soort lijsten subjectief. Het blijft interessant ze te lezen. Wellicht ligt er een strand in de buurt dat je nog niet kende. 

De lezers van de krant kozen met bijna 27.000 stemmen het strand Grande de Miño tot hun meest favoriete strand. Het is al het derde jaar dat dit strand op nummer 1 terechtkomt. Het strand is 1,3 kilometer lang, heeft wit zand en is erg uitgestrekt.

Op de tweede plaats kwam Playa de Gandario, eveneens in La Coruña. Het is een recht strand met fijn, wit zand en zeer populair onder zeilers en surfers.

De top drie eindigt met het beroemde strand Playa Maspalomas op Gran Canaria. Bijna 17.000 lezers brachten hier hun stem op uit. Dit gedeeltelijk verlaten en uitgestrekte strand kent ook een gedeelte voor nudisten. 

De rest van de top tien is als volgt:

4. Playa de Bolonia bij Tarifa in de provincie Cádiz, uitgestrekt, leeg en met een hoge zandduin en een Romeinse vindplaats.

5. Playas de Calahonda in Mijas in de provincie Málaga.

6. Playa de Calblanque in het natuurpark met dezelfde naam in Cargagena (Murcia).

7. Cala Macarella met azuurblauw water op het Balearische Eiland Menorca.

8. Playa de Gulpiyuri omringd door rotsformaties in Llanes in Asturias.

9. Het paradijselijke Cala en Turqueta op Menorca (Balearische Eilanden).

10. Playa de las Canteras is het populairste strand van Las Palmas op Gran Canaria.

Dit vind je misschien ook leuk