Het gaat goed met het aantal toeristen in Benidorm

door admin
Het gaat goed met het aantal toeristen in Benidorm

Dit meldt de toeristische orgainsatie Hosbec, die spreekt over een exceptionele eerste helft van de maand. Dat de bezetting hoger is dan 93 procent is in zeven jaar tijd niet voorgekomen. Bovendien is dit beter dan de bezetting in augustus die op 92 procent werd berekend. Kijkt men alleen naar de tweede helft van de drukste maand van het jaar, dan was de bezetting in augustus 93,5 procent.

Belgen en Nederlanders

Van alle overnachtingen kwamen er 53.3 procent voor rekening van buitenlandse toeristen. De eerste helft van deze maand toonde een lichte daling van Britse en Nederlandse toeristen. Onder Belgen steeg het aantal overnachtingen echter met 30 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook het aantal overnachtingen van Russen namen toe met bijna 30 procent.

Schoolvakanties

Men voorspelt voor de tweede helft van september een bezetting van 90,3 procent. Dat deze lager ligt heeft alles te maken met het einde van de schoolvakanties. In Spanje begonnen de meeste lagere scholen op 10 september en de middelbare scholen zijn sinds maandag 15 september weer begonnen.

Dit vind je misschien ook leuk