Vierde editie Marbella 4 Days Walking groot succes

door admin
Vierde editie Marbella 4 Days Walking groot succes

Wandelaars van vele nationaliteiten doorkruisten de stad, de boulevard en het achterland vanaf donderdag 9 oktober tot de finale op zondag 12 oktober. In het weekend konden daar nog tientallen kinderen bij worden opgeteld die speciale routes van 6 kilometer konden lopen tijdens de Marbella 2Días Caminando Niños.

Gat in de markt

Dat het wandelevenement een ‘gat in de markt’ is, blijkt wel uit het jaarlijks stijgende aantal deelnemers. De meeste wandelaars uit het buitenland lopen alle vier dagen en de sportievelingen die in Spanje wonen, kiezen vaak voor het weekend. De zondag is veruit het populairst vanwege de extra feestelijke sfeer die er hangt omdat iedereen trots en opgelucht is het toch weer vol te hebben gehouden.

Regen

De route van zondag leidde langs de Vía Verde met uitzicht op het stuwmeer van La Concepción bij Istán, het meer Tortugas en naar Nueva Andalucía om weer richting Marbella terug te keren via de Paseo Marítimo. Hier en daar moesten de deelnemers wel schuilen voor de heftige regenbuien, maar men liet zich daar zeker niet door ontmoedigen.

Vía Gladiolo

Het laatste deel van de zondagse route tot de terrassen van de jachthaven is voor de gelegenheid omgedoopt in Vía Gladiolo en wanneer de wandelaars onder de boog doorlopen ontvangen ze een fraaie én verse gladiool, het symbool van de overwinning. Een trommelband motiveerde ze met opzwepende ritmes op de laatste paar honderd meter om toch die overwinning te halen.

Medaille

Voor alle wandelaars die vier dagen lang alle routes liepen was er een medaille. Op de route door Los Altos de Marbella en over het strand wandelden zaterdag bijna 2.000 mensen van 16 nationaliteiten. De meerderheid is echter Nederlands, gevolgd door Spanjaarden en Engelsen.

Kinderen

De tweedaagse voor kinderen van 6 tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene, Marbella 2 Días Caminando Niños, werd enthousiast ontvangen. Kinderen vertrokken tussen 11.30 en 12 uur vanaf het startpunt bij de haven. De meesten keerden ongeveer op hetzelfde moment terug als de volwassen wandelaars, zo rond 14 uur.

Feeststemming

Vanaf 12 uur hing er al een feeststemming op het start- en finishplein in de stad dankzij de livemuziek. Ook wandelaars konden zich verheugen op een feestelijke sfeer. Zaterdag werd het concert Marbella 4 Days Fiesta gehouden met de groep The Q vanaf 21 uur, die alle onvergetelijke soulhits ten gehore bracht. De muziek van Otis Redding tot The Killers, Etta James en Amy Winehouse lokte tientallen mensen naar de dansvloer om ondanks vermoeide voeten er toch lekker op los te swingen tot in de vroege uurtjes.

Dit vind je misschien ook leuk