Geen cricket meer spelen in een openbaar park in Barcelona

door admin
Geen cricket meer spelen in een openbaar park in Barcelona

De overtreder is lid van de plaatselijke cricketclub die sinds 2012 bestaat. Het geval staat niet op zichzelf en wekt kritiek op van de lokale ombudsman op de regelgeving in de stad vanwege de buitenproportioneel hoge boetes. De regelgeving heeft tot doel bepaald gedrag in de openbare ruimte te verbieden. Onlangs werd nog een jongen op de bon geslingerd met een boete van hetzelfde bedrag omdat hij een blok beton op zijn fiets door de stad vervoerde. 

Zware overtreding

Maria Vilà heeft in een rapport aan de betreffende wethouder gesteld dat de boete te hoog is en niet overeenkomstig met de zwaarte van de overtreding en zeker niet overeenkomstig met de economische situatie van de overtreder. Aangezien er op basis van deze regelgeving ook boetes van 750 euro kunnen worden uitgedeeld, vond de betreffende politieagent dit kennelijk een zware overtreding.

De regels zijn er om bepaalde spelelementen uit de openbare ruimte te bannen die mogelijke schadelijke gevolgen hebben voor inwoners of materiële schade kunnen veroorzaken. 

Geschikte plek

De voorzitter van de cricketlcub meldde aan La Vanguardia dat het een probleem is voor zijn leden dat ze nergens in de stad een geschikte plek hebben om hun spel te beoefenen. Bovendien heeft de agent in dit geval de bat in beslag genomen. Sport zou gestimuleerd moeten worden in plaats van ontmoedigd op deze wijze.

Braakliggend stuk grond

Uiteindelijk pakte het incident voor de club toch nog goed uit omdat de gemeente een braakliggend stuk grond ter beschikking heeft gesteld waar de cricketers hun sport mogen beoefenen. De boete bleef echter gehandhaafd. 

Mileuristas

In een land waar een op de drie mensen met een salaris ‘mileurista’ wordt genoemd, wat betekent dat men slechts 1.000 euro per maand verdient, lijkt een boete van 1.125 euro voor het spelen van een spelletje cricket op een plein in de stad buiten alle proporties.

Dit vind je misschien ook leuk