Rajoy in Andorra om belastingfraude te bestrijden

door admin
Rajoy in Andorra om belastingfraude te bestrijden

Mariano Rajoy ondertekende een overeenkomst waarmee de autoriteiten in Spanje en het staatje Andorra bij de grens tussen Frankrijk en Spanje hun belastinggegevens kunnen uitwisselen. Door het verdrag zal het Spanjaarden moeilijker worden gemaakt de belasting te ontduiken door grote geldbedragen naar Andorra te sluizen.

Schandaal rond voormalige president Catalonië

De maatregel is een antwoord op het corruptieschandaal dat afgelopen zomer werd ontdekt rond de voormalige president van de autonome regio Catalonië Jordi Pujol. Hij zou enkele miljoenen euro buiten het zicht van de Spaanse fiscus bewaren op rekeningen in Andorra en andere belastingparadijzen. De rechtszaak hierover tegen Pujol begint eind januari in Barcelona.

Fiscale voordelen

Volgens de Spaanse regering zou het tweedaagse bezoek van Rajoy aan Andorra niets te maken hebben met de corruptie van Pujol. Toch was het belangrijkste punt op de agenda de belastingrelaties tussen beide landen.  In Andorra werd eveneens een verdrag gesloten dat ervoor zorgt dat bedrijven uit het kleine staatje fiscale voordelen kunnen behalen door zaken te doen in Spanje en vice versa.e

Dit vind je misschien ook leuk