Muzikanten, bedelaars én gays probleemgroepen volgens metro Madrid

door admin
Muzikanten, bedelaars én gays probleemgroepen volgens metro Madrid

De lokale autoriteiten zijn een onderzoek gestart. In de memo worden bepaalde haltes genoemd waar het metro-personeel extra moet letten op bovengenoemde groepen en of ze wel reizen met een geldig vervoerbewijs. Vooral bij lijn 2 tussen de haltes Sol en Las Rosas moeten ‘muzikanten, bedelaars en gays’ extra in de gaten gehouden worden.

De memo veroorzaakte opschudding onder veel personeelsleden, die de opdracht als discriminatie bestempelden, zo zei een woordvoerder van de vakbond die metropersoneel vertegenwoordigt. ‘Ik begrijp niet waarom men ervan uit zou gaan dat homoseksuelen niet voor hun kaartje zouden betalen en extra in de gaten gehouden zouden moeten worden. Waarom dan niet extra letten op lange mensen, blonde mensen of mensen die een zonnebril dragen?’, aldus de woordvoerder.

Het management van de Madrileense metro reageerde meteen, nadat de memo was uitgelekt. ‘We zijn een onderzoek gestart en hopen snel vast te kunnen stellen wie de memo heeft geschreven’, zei Ignacio González Velayos, een van de directieleden. Later  twitterde hij nog op de account van het bedrijf ‘De metro veroordeeld de memo’.

De LGBT-groep COLEGA in Madrid heeft een aanklacht ingediend over de memo bij de openbaar aanklager die verantwoordelijk is voor haatmisdrijven. ‘Dit is vernederend en discriminerend’, zo meldde de groep die homoseksuelen en transgenders vertegenwoordigt. 

Dit vind je misschien ook leuk