Eerste test Belgische vrouw op ebola-virus in Madrid is negatief

door admin
Eerste test Belgische vrouw op ebola-virus in Madrid is negatief

De vrouw vertoonde sinds dinsdagochtend enkele symptomen van de ziekte en meldde zich daarop meteen bij de regionale gezondheidsdiensten. Hierop werd de mogelijke ebola-patiënte meteen opgenomen in het Carlos III ziekenhuis, waar eind vorig jaar nog drie ebola-patiënten werden behandeld.

Zesde verdiepìng

De patiënt ligt inmiddels in quarantaine op de zesde verdieping van het ziekenhuis. De eerste test is negatief. De vrouw moet nog twee dagen wachten alvorens een tweede test kan worden afgenomen.

Teresa Romero

In hetzelfde ziekenhuis werd ook Teresa Romero verzorgd. Deze verpleegster van het Carlos III-ziekenhuis raakte eind september vorig jaar met het dodelijke virus besmet nadat zij de met ebola besmette missionaris Manuel García Viejo had behandeld. Viejo overleed aan de gevolgen van de ziekte, net als Miguel Pajares, een andere priester die uit West-Afrika werd gerepatrieerd nadat bleek dat hij aan ebola leed. Teresa Romero had meer geluk en kon begin december uit het ziekenhuis ontslagen worden. Dertig andere patiënten werden uit voorzorg in quarantaine geplaatst of nauwlettend gevolgd, maar geen van hen bleek te zijn besmet.

Kritiek

De minister van gezondheidszorg Ana Mato en de regionale gezondheidsautoriteit kregen veel kritiek te verduren vanwege de fouten die zijn gemaakt rond de verzorging van de ebola-patiënten. Protocollen schoten te kort en verplegers die de patiënten moesten verzorgen waren nauwelijks tot slecht opgeleid. 

Dit vind je misschien ook leuk