Wat zijn de meest gekozen babynamen in Spanje?

door admin
Wat zijn de meest gekozen babynamen in Spanje?

Hugo en Lucía zijn in opmars, maar kersverse Spaanse ouders kiezen nog steeds het vaakst voor de klassieke namen Antonio en María Carmen.  

Antonio

Antonio voert bij de jongens nog steeds de lijst aan, maar Hugo kroop omhoog en verstootte Alejandro, populair in 2011 en Daniel, populair in 2010 en 2012, van hun plaats. De traditionele namen José, Manuel, Francisco en Juan blijven na Antonio de populairste namen voor Spaanse jongens. Maar niet alleen bij pasgeboren baby’s komt de naam Antonio het vaakst voor, ook in het gehele bevolkingsregister van 2014 staat deze naam voor mannen op nummer één. 12% van de mannelijke bevolking heet Antonio, José, Manuel, Francisco of Juan.

María Carmen

Ook voor hun dochters blijven Spaanse ouders kiezen voor traditionele namen. María Carmen is de nummer één, gevolgd door María, Carmen, Josefa en Isabel. Lucía bleef van 2010 tot en met 2013 een populaire naam en kwam op de 20e plaats van de lijst te staan.

Achternamen

De tien meest voorkomende Spaanse achternamen zijn García (1,4 miljoen personen), González, Rodríguez, Fernández, López, Martínez, Sánchez, Peréz, Gómez en Martín. Liefst 20,4 miljoen Spanjaarden, dat is 43% van de gehele populatie, draagt één van deze namen. 

Op de website van het INE (La página web del INE cuenta con una herramienta) is te zien hoe vaak een naam, per provincie, voorkomt.

Dit vind je misschien ook leuk